Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alaikäisiltä otetaan viinat pois – Helsingin poliisi valvoo näkyvästi nuorten kokoontumisia viikonloppuna

Helsingin poliisi valvoo tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä tulevana koulujen päättäjäisviikonloppuna.

Valvonta kohdistuu erityisesti nuorten mahdollisiin kokoontumispaikkoihin, kuten uimarantoihin sekä päiväkotien ja koulujen pihoihin.

– Poliisin näkyvällä valvonnalla estetään onnettomuuksia ja nuorten joutuminen rikosten uhriksi. Poliisi toimii päättäjäisiltana yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisotyön sekä muiden vapaaehtoista nuorisotyötä tekevien kanssa, kertoo komisario Katja Nissinen Helsingin poliisin tiedotteessa.

Nuorten alkoholin hallussapidosta seuraa sakko ja asiasta ilmoitetaan sekä nuorten huoltajille että lastensuojeluviranomaisille.

Alkoholijuomat poliisi ottaa alaikäisiltä pois ja hävittää. Mikäli poliisi tapaa alle 15-vuotiaiden lasten hallusta alkoholia tai nämä ovat päihtyneitä, heidät luovutetaan vanhempien tai sosiaaliviranomaisten huostaan.

– Päihteiden rooli nuorten juhlinnassa on vähentynyt ja meno on yleisesti rauhoittunut. Sen takia myös häiriöt ja ylilyönnit ovat vuosien varrella vähentyneet, Nissinen toteaa.

Poliisi toivoo kuitenkin, että vanhemmat sopisivat yhteisistä pelisäännöistä lastensa ja nuortensa kanssa ennen iltaa. Vanhempien olisi hyvä olla illan mittaan lapsiinsa yhteydessä, sillä päävastuu heistä on vanhemmilla.

Poliisi kehottaa lapsia ja nuoria hakemaan viipymättä apua, jos juhlimisen aikana kuitenkin sattuu jotain ikävää. Apua saa paikan päällä poliisilta ja nuorisotyöntekijöiltä tai soittamalla hätänumeroon 112.

Helsingin poliisi kertoo koulujen päättäjäisviikonlopun valvonnasta Twitterissä sekä Instagramissa.