Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"

Vallilan Konepajalle tulevan terassin rakentaminen alkoi alkuviikosta. Esiintymislavan takana olevaa Bruno Granholmin kujaa paalutetaan parhaillaan. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Vallilassa sijaitseva Konepaja Biergarten joutuu pienentämään terassin kokoa täksi kesäksi huomattavasti. Alueella on kaksi isoa työmaata.

Ravintolaa pyörittävän Markku Korhosen mukaan ravintolalla oli viime kesänä 1500 asiakaspaikkaa. Nyt alue on kutistumassa 200-300 paikan kokoiseksi. Avajaisia vietetään maanantaina 1. kesäkuuta.

Tulevat työmaat olivat Korhosen tiedossa jo viime vuonna, mutta niiden laajuus ja aikataulu yllättivät.

– Ymmärsin, ettei tämä kestä kauan, kun laitetaan maahan muutamia putkia. Työmaan piti olla terassin kohdalla valmiina kesäkuuhun mennessä. Nyt tässä paalutetaan, Korhonen sanoi tiistaina.

Helsingin kaupunki rakennuttaa Konepajalle tällä hetkellä muun muassa Aleksis Kiven kadun ja Teollisuuskadun välissä kulkevaa Bruno Granholmin kujaa.

Rakennustyömaa on viivästynyt noin kolme kuukautta. Syyt löytyivät maan alta.

– Viivästys johtuu rakennettavasta paalulaatasta, jota ei ollut alkuperäisissä suunnitelmista. Paalulaatta joudutaan rakentamaan odotettua heikommasta maaperästä johtuen. Tarkoitus oli, että poistumme alueelta kesällä. Työt kestävä syyskuulle, sanoo projektipäällikkö Juuso Luoto Helsingin kaupungilta.

Muun muassa paalutuksen vuoksi terassin ympärillä on jyrkkiä pudotuksia. Työmaan ja terassin väliin tulee kunnon aidat, Luoto ja Korhonen lupaavat.

Luoto huomauttaa, että viivästymisestä huolimatta työmaa valmistuu alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

Terassi kärsii myös NCC:n hotellityömaasta. The Folks Hotelin oli määrä olla valmis kesäkuussa, mutta avajaisia pidetään todennäköisesti vasta lokakuussa.

Vallilan konepaja vuonna 1976. Nykyinen terassi on sijaitsee piipun juurella. TTK / Helsingin kaupunginmuseo

Lue myös: Pikaruokaketju avaa 60 hengen terassin huikealle paikalle Helsinkiin – "Tuohon kun saisi ravintolan"

Markku Korhonen rakentaa tällä hetkellä terassin viheraluetta. Paikalle tuodaan muun muassa kukkia.

– Saa nähdä miten porukka löytää tänne ja viihtyy. Jotain ääniä voi varmasti kuulua traktoreista. Onneksi työmaalla on työajat eikä siellä koko iltaa paaluteta. Toivon, että paalutus on ohi kesäkuuhun mennessä.

Konepajan Biergartenissa järjestettiin viime vuonna pienpanimoiden esittelyjä ja rock-keikkoja. Muun muassa yllä olevalla videolla näkyvä Knucklebone Oscar villitsi yleisöä.

Korhonen sanoo, että elävää musiikkia on luvassa tänäkin vuonna.

– Jos ei isompaa, niin trubaduureja ainakin.

Lue myös: ”Ei tule holtitonta juottolaa” – Senaatintorin jättiterassia suunnitellaan nyt kiivaasti, tavoitteena saada pian auki

Bilekeitaan purkaminen alkoi Helsingissä – nämä rock-legendat esiintyvät naapuritontilla

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläinen lentokapteeni taittaa mökkimatkan saaristoon puolessa tunnissa – "Kun ajan rannan ohi, yhdeksän kymmenestä kännykästä on pystyssä"
 2. Jakomäen sydämen rakentaminen viivästyi, koulu alkoi vielä vanhoissa tiloissa – Projektinjohtaja: "Ehkä vähän haasteellisempi rakennus toteuttaa"
 3. Saunaraati löysi asuntomessuilta elämyksiä – täydelliseen saunahetkeen tarvitaan muutakin kuin kiuas
 4. Henkilökuntapula hidastaa uusien näytteenottopaikkojen avaamista Helsingissä – Näin moni saa tällä hetkellä koronatestistä positiivisen tuloksen
 5. Kaupunginteatterin ja Kansallisen teatterisyksy käynnistyy koronasta huolimatta – paikkoja myydään edelleen vain puolet normaalista
 6. Penkinlämmittäjistä tuttu Tero Tiittanen tekee Kuutamokeikan teatteri- ja eduskuntamies Ville Virkkusen kanssa
 7. Ylijäämäomenat kiertoon
 8. Pyöräliiton puheenjohtaja Helsingin Uutisissa: "Mitä enemmän lapsia tuodaan kouluun autolla, sitä vaarallisempia koulujen lähialueet ovat"
 9. Vihreiden Otso Kivekäs Helsingin Uutisissa: Laki kieltää ikäsyrjinnän, mutta sitä on helppo kiertää – "Ongelma on, että he eivät löydä uutta työtä"
 10. T24: Suomalaismatkailijat eivät enää työllistä Suomen suurlähetystöä Tallinnassa entiseen malliin
 11. Pyörällä kouluun
 12. Työvoima valuu Helsingin liepeille asuntojen hintojen, liikenneratkaisujen ja eläköitymisen vuoksi – Päätoimittaja Karri Kannala: "Helsinki ei voi ummistaa silmiään"
 13. Ikääntyneiden heikko työllisyys johtuu syrjinnästä, johon laki ohjaa
 14. "Tupsahda" kuuntelemaan iltasatuja – Malmin kirjastossa luetaan syksyllä satuja
 15. Päätoimittaja Kannala: Korona, asuntojen hintataso, liikenneratkaisut ja eläköitymiset eivät edistä muuttamista Helsinkiin vaan sen liepeille

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Helsinkiläinen lentokapteeni taittaa mökkimatkan saaristoon puolessa tunnissa – "Kun ajan rannan ohi, yhdeksän kymmenestä kännykästä on pystyssä"
 2. Pyöräilijä kaatui Malmilla – Haki kaupungilta 10 000 euron korvauksia
 3. Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."
 4. Jätkäsaareen valmistui puisto, joka ei näytä järin luonnolliselta – vanhemmat seuraavat sydän kurkussa aluetta halkovan pyörätien liikennettä
 5. Tukesilta 7 faktaa maskinostoon: Mieti ensin, mihin käyttöön olet maskia hankkimassa
 6. "Onpa jäätävän kolkko bunkkeri" – Helsinkiin avautui uusi 335 lapsen päiväkoti, jonka harmaat betoniseinät herättävät kummastelua
 7. Kaivopuiston ajoestekokeilu keskeytetään – "Hyvistä tavoitteista huolimatta ei ollut onnistunut"
 8. Raidejokeri jumiutui valituskierteeseen Helsingissä – asukasyhdistys ja luonnonsuojelijat haluavat muuttaa pikaratikan linjausta
 9. Työvoima valuu Helsingin liepeille asuntojen hintojen, liikenneratkaisujen ja eläköitymisen vuoksi – Päätoimittaja Karri Kannala: "Helsinki ei voi ummistaa silmiään"
 10. Jättikorttelin yhteispiha Helsingin kantakaupungissa on kuin linnan puisto – asukkaat kutsuvat sinne vieraitaan eväsretkelle
 11. Vihreiden Otso Kivekäs Helsingin Uutisissa: Laki kieltää ikäsyrjinnän, mutta sitä on helppo kiertää – "Ongelma on, että he eivät löydä uutta työtä"
 12. T24: Virossa kolme uutta koronavirustartuntaa
 13. Helsingissä joukkoaltistuminen koronalle viime viikonlopun musiikkitapahtumassa
 14. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 15. Tällaista murskakritiikkiä sai Kaivopuiston kesäkokeilu: Kaikki liikkuivat niin kuin ennenkin, yrittäjät kärsivät ja betoniporsaat olivat rumia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.