Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"

Vallilassa sijaitseva Konepaja Biergarten joutuu pienentämään terassin kokoa täksi kesäksi huomattavasti. Alueella on kaksi isoa työmaata.

Ravintolaa pyörittävän Markku Korhosen mukaan ravintolalla oli viime kesänä 1500 asiakaspaikkaa. Nyt alue on kutistumassa 200-300 paikan kokoiseksi. Avajaisia vietetään maanantaina 1. kesäkuuta.

Tulevat työmaat olivat Korhosen tiedossa jo viime vuonna, mutta niiden laajuus ja aikataulu yllättivät.

– Ymmärsin, ettei tämä kestä kauan, kun laitetaan maahan muutamia putkia. Työmaan piti olla terassin kohdalla valmiina kesäkuuhun mennessä. Nyt tässä paalutetaan, Korhonen sanoi tiistaina.

Helsingin kaupunki rakennuttaa Konepajalle tällä hetkellä muun muassa Aleksis Kiven kadun ja Teollisuuskadun välissä kulkevaa Bruno Granholmin kujaa.

Rakennustyömaa on viivästynyt noin kolme kuukautta. Syyt löytyivät maan alta.

– Viivästys johtuu rakennettavasta paalulaatasta, jota ei ollut alkuperäisissä suunnitelmista. Paalulaatta joudutaan rakentamaan odotettua heikommasta maaperästä johtuen. Tarkoitus oli, että poistumme alueelta kesällä. Työt kestävä syyskuulle, sanoo projektipäällikkö Juuso Luoto Helsingin kaupungilta.

Muun muassa paalutuksen vuoksi terassin ympärillä on jyrkkiä pudotuksia. Työmaan ja terassin väliin tulee kunnon aidat, Luoto ja Korhonen lupaavat.

Luoto huomauttaa, että viivästymisestä huolimatta työmaa valmistuu alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

Terassi kärsii myös NCC:n hotellityömaasta. The Folks Hotelin oli määrä olla valmis kesäkuussa, mutta avajaisia pidetään todennäköisesti vasta lokakuussa.

Lue myös: Pikaruokaketju avaa 60 hengen terassin huikealle paikalle Helsinkiin – "Tuohon kun saisi ravintolan"

Markku Korhonen rakentaa tällä hetkellä terassin viheraluetta. Paikalle tuodaan muun muassa kukkia.

– Saa nähdä miten porukka löytää tänne ja viihtyy. Jotain ääniä voi varmasti kuulua traktoreista. Onneksi työmaalla on työajat eikä siellä koko iltaa paaluteta. Toivon, että paalutus on ohi kesäkuuhun mennessä.

Konepajan Biergartenissa järjestettiin viime vuonna pienpanimoiden esittelyjä ja rock-keikkoja. Muun muassa yllä olevalla videolla näkyvä Knucklebone Oscar villitsi yleisöä.

Korhonen sanoo, että elävää musiikkia on luvassa tänäkin vuonna.

– Jos ei isompaa, niin trubaduureja ainakin.

Lue myös: ”Ei tule holtitonta juottolaa” – Senaatintorin jättiterassia suunnitellaan nyt kiivaasti, tavoitteena saada pian auki