"Rotta-mäkkärillä" käynnissä tehotorjunta Itä-Helsingissä – Näin kommentoi yrittäjä: kantaa on saatu pienennettyä

Sosiaalisessa mediassa levisi toukokuussa kaupunkilaisen kuvaama video, jossa Kivikon McDonald’sin pihamaalla vilistää useita melkoisen kokoisia rottia. Video on sittemmin poistettu Facebookista.

Kivikon McDonald’sin yrittäjä Marko Saurén kertoo, että videon jälkeen käynnissä on ollut tehotorjunta. Apuna on ollut tuholaistorjuntaan erikoistunut yritys.

– Torjunta on yhteispeliä. Toivomme, että asiakkaat ovat vastuullisia ja heittävät roskat roskiin. Jätehuollon tehtävänä on viedä roskat pois ja meidän tehtävänä pitää piha puhtaana. Lisäksi apuna on tämä yhteistyökumppani, Saurén sanoo.

– Kantaa on kuulemma saatu pienennettyä, mutta ihan kokonaan se ei ole hävinnyt. Ammattilaiset sanovat, että siinä saattaa mennä muutama viikko.

Hän korostaa, että rotat eivät aiheuta ravintolassa hygieniahaittaa, sillä ne eivät pääse ravintolan sisälle.

Lue myös: Kettuja ja muita petoeläimiä ehdotetaan lisää Helsinkiin – vähentäisikö riesaa rotista ja hanhista?

Saurén kertoo kuulleensa tuholaistorjujilta, että leuto talvi on lisännyt rottien määrää, kun pakkaset eivät ole verottaneet kantaa.

Rottatutkija Tuomas Aivelo kertoi Helsingin Uutisissa pari viikkoa sitten, että useiden ravintoloiden ollessa suljettuina kantakaupungissa ei rottia ole näkynyt yhtä paljon, sen sijaan lähiöissä rottien määrä voi olla kasvussa.

Aivelo kerää dataa kaupunkirottien liikkeistä asentamalla niihin mikrosiruja.

Lue myös: Pursuileva jäteastia pakotti lapsiperheen pitämään roskia kotona – "Olemme sitten odottaneet pari päivää"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut