Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin suosituimpien ravintoloiden varauskirjat alkoivat täyttyä vauhdilla sen jälkeen, kun hallitus antoi ravintoloille luvan avata ovet kesäkuun alussa.

Yksi Helsingin himoituimmista ravintoloista löytyy Tehtaankadulta. Basbasista ei tiistaina ollut mahdollista saada vapaata pöytää.

– Kun viime viikolla aloimme ottamaan varauksia vastaan, kaikki vapaat illat varattiin samana päivänä. Olemme onnekkaita, että suosiomme on kestänyt näin kauan, sanoo reilut neljä vuotta toimineen ravintolan omistajiin kuuluva ja tv-ohjelmista tuttu Nicolas Thieulon.

Ravintolan erikoisuus on varausjärjestelmä, joka aukeaa vain 30 päiväksi eteenpäin. Uusi päivä tulee varattavaksi aina keskiyöllä.

Fredrikinkadun Murusta kerrotaan, että kesäkuun viikonloput ovat jo täyttyneet. Vapaita pöytiä on vielä viikolla.

Ravintoloihin voidaan ottaa sisälle puolet sallitusta asiakasmäärästä. 50-paikkaisessa Murussa se tarkoittaa noin 25 asiakasta.

– Meillä on päivässä aina kaksi kattausta, jotta mahdollisimman moni pääsee syömään. Pöydät on sijoitettu niin, että muihin asiakkaisiin jää turvaväliä, sanoo Siiri Roine Murun myyntipalvelusta.

Murun kanssa samaan ravintolayhtiöön kuuluvassa Finnjävelissä on kaksi puolta: rennompi Sali ja fine diningiin keskittyvä Salonki.

– Salongin kesäkuun ensimmäiset viikonloput ovat jo täyttyneet, mutta viikolla vielä muutamia pöytiä löytyy. Salissa voimme ottaa 30 henkilöä kahdessa eri kattauksessa, joten siellä jopa viikonlopuille on muutamia pöytiä jäljellä.

Finnjävel on tullut tunnetuksi muun muassa suomalaisten perinneruokien uusista tulkinnoista.

HOK-Elanto avaa kesäkuun alussa pääkaupunkiseudulla 35 ravintolaa.

– Eniten varauksia on tullut Ravintola Kappeliin ja Ravintola Salveen. Tilaa vielä löytyy useimmille päiville, sanoo ravintolatoimialan aluejohtaja Satu Rytkönen.

Savoyn, Eliten, Strindbergin, Farougen ja Madonnan varauskalenterit ovat täyttyneet kaikista nopeimmin, kertoo Noho Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström.

– Näyttää pelottavan hyvältä. Varsinkin ensi viikko on täynnä monessa paikassa. Ihmiset, ketkä ovat tottuneet varaamaan pöydän, ovat hereillä.

Nohon tilanne näyttää hyvältä ainakin parin ensimmäisen viikon osalta. Vikströmiä jännittää, kuinka ihmiset löytävät ravintoloihin arkena.

– Arkikaupassa businessasiakkailla ja turisteilla on ollut iso merkitys. Nyt molempia puuttuu.

Brunsseista ja hampurilaisista tunnetussa Herttoniemen Treffi Pubissa pöytävarauksia on tehty toistaiseksi varovasti.

– Yksittäisiä varauksia on tippunut. Ei mitään älytöntä ruuhkaa. Normaalitilanteeseen menee vielä kauan aikaa.