Hernesaaren ruoppaus alkaa – veneilijöitä kehotetaan pitämään noin 150 metrin suojaväli työkoneisiin

Ruoppauksesta ei aiheudu veneilijöille haittaa, mutta työkoneet on hyvä kiertää 150 metrin päästä. Kuvituskuva. Raimo Eerola
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Hernesaaren ruoppaus alkaa saaren itärannalla kesäkuun alussa. Se valmistelee uuden asuinalueen rakentamista, joka tulee osin meritäytölle.

Ensimmäisessä vaiheessa poistetaan pehmeät pintamaat, jotka kuljetetaan Hernesaareen rannassa oleviin altaisiin. Myöhemmässä vaiheessa savimaita kuljetetaan läjitysalueille avomerelle.

Lue myös: Helsinkiin rakennetaan uusi merellinen keskittymä – asuntoja tuhansille, työpaikkoja 3000

Ruoppaus ei vaikuta veneilijöiden liikkumiseen. Veneilijöiden toivotaan pitävän noin 150 metrin suojavälin työkoneisiin.

Ruoppauksilla ei ole vaikutusta vedenlaatuun. Länsisataman laivaliikenne nostaa sedimenttiä pohjasta veteen normaali olosuhteissakin.

Ruoppaus- ja täyttötyöt ajoittuvat vuosille 2020–2021. Alueella tarvittavien meritäyttöjen määrä on kokonaisuudessaan 1 200 000 kuutiometriä. Hernesaareen rakennetaan 2020-luvulla noin 7500 asukkaan merellinen kaupunginosa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.