Synnyttäjien tukihenkilöiden rajoituksia puretaan asteittain – keisarileikkaukseen ei silti vielä pääse mukaan

Hus purkaa koronavirusepidemian vuoksi huhtikuun alussa asetettuja synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäolorajoituksia asteittain. Ensimmäisenä tukihenkilöt saavat tulla synnyttäjän ja vastasyntyneen mukaan Helsingin Perhepesähotelliin 1. kesäkuuta alkaen.

Naistenklinikan vieressä sijaitseva Perhepesähotelli on erillään sairaalasta, joten rajoitusten purkaminen on epidemiatilanne huomioon ottaen turvallisinta aloittaa sieltä. Perhepesähotelli sijaitsee Meilahden Scandicissa.

– Valitettavasti Hus-alueella ei ole vielä mahdollista avata tukihenkilöiden pääsyä sairaaloissa sijaitseville synnyttäneiden osastoille, vaikka useissa muissa sairaanhoitopiireissä näin tehdään kesäkuun alussa. On muistettava, että kaikista Suomen koronavirustartunnoista yli 70 prosenttia on Hus-alueella. Epidemia ei ole vielä ohi, naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen toteaa tiedotteessa.

Sairaaloiden synnyttäneiden osastoihin verrattuna Perhepesähotellissa on enemmän yksityisyyttä, vaikka hoitohenkilöstön apua onkin saatavilla ympäri vuorokauden. Perhepesähotellissa voidaan hoitaa synnytyksen jälkeen terveitä äitejä, joiden raskaus ja synnytys on sujunut ilman suurempia ongelmia. Kriteerinä on myös äidin hyvä yleisterveys, päihteettömyys sekä sujuva kielitaito suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Vastasyntyneen tulee olla täysiaikainen ja terve.

– Perheiden tulee pysyä Perhepesähotellissa pääsääntöisesti omissa huoneissaan ja välttää turhaa liikkumista yleisissä tiloissa. Myös käsihygienia on tärkeää, Husin naistentautien ja synnytysten ylihoitaja Katja Koskinen sanoo tiedotteessa.

Naistenklinikalla hoidetaan päivittäin noin 25 synnytystä. Tukihenkilö saa olla mukana alatiesynnytyksessä synnytyshuoneessa. Tukihenkilö ei voi toistaiseksi olla mukana synnytyksen käynnistysvaiheessa, keisarileikkauksessa tai synnyttäneiden osastoilla sairaaloissa.

Sairaaloiden yleinen vierailijakielto on voimassa toistaiseksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut