Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Helsinkiin rakennetaan tänä kesänä urbaaneja nuotiopaikkoja – niiden myötä saattaa syntyä uusi työpaikka: kiertävä kipinämikko

Länsi-Helsinkiin perustetaan 2–3 kaupunkilaisten urbaania nuotiopaikkaa retkikohteiksi ja hengähdyshetkiä varten kesän aikana. OmaStadi-rahoitus mahdollistaa nuotiopaikkojen rakentamisen ja ylläpitämisen.

– Parasta aikaa mietimme näiden urbaanien nuotiopaikkojen kalustusta. Kalusteet on tarkoitus asettaa piiriin nuotion ympärille. Retkeilijät tuovat sitten tullessaan mukanaan tarvikkeet, kuten puut tai hiilet sekä elintarvikkeet, kertoo projektipäällikkö Nina Mouhu kaupunkiympäristön toimialalta tiedotteessa.

Kaupungilla on kokemusta ja jatkossa linjauksia julkisista nuotiopaikoista, joiden mukaisesti urbaanit nuotiopaikat voidaan toteuttaa.

Urbaaneille nuotiopaikoille tarvitaan nuotiopaikan pohjatyöt, istuimia, riittävän isot ja suljetut roskikset, siivousresursseja sekä kiertävä kipinämikko huolehtimaan nuotiopaikkojen kunnosta.

Rahoituksen riittäessä kipinämikko voisi olla myös sosiaalialan tai esimerkiksi yhteisöpedagogiikan ammattilainen ja organisoida nuotiopaikoille ohjelmaa. Tämän voisi toteuttaa osana Läntistä sosiaalityötä.

Lue myös: Helsinki on kiltti puistogrillaajille – säännöt muuttuvat kaupungin rajalla

Lue myös: 9 maastopaloa Helsingissä yhden päivän aikana – brankkaripomolta napakka viesti nuotiokansalle ja sauhuttelijoille