Hämeenlinnanväylälle suunnitellaan uutta liittymää – taustalla ruuhkat ja uuden asuinalueen kasvava liikenne

Kuninkaantammen eritasoliittymää ja sen liikenne- ja katujärjestelyjä varten laaditaan uutta asemakaavaa ja asemakaavan muutosta Kuninkaantammessa ja Hakuninmaalla. Lisäksi tutkitaan maankäyttömahdollisuuksia liittymän ympäristössä.

Asemakaava ja asemakaavan muutos koskee Hämeenlinnanväylän tiealuetta ja ympäröivää aluetta Hakuninmaalla ja Kuninkaantammen länsiosassa, sekä aluetta Vanhan Nurmijärventien ja Sorolantien risteyksen ympäristössä. Suunnittelualue rajautuu Vantaan kaupungin rajaan.

Hämeenlinnanväylä on vilkasliikenteinen maantie ja tärkeä sisääntuloväylä pääkaupunkiseudulla. Suurten liikennemäärien johdosta Hämeenlinnanväylällä on ruuhkia ja välityskykyongelmia etenkin Kannelmäen ja Vantaan Kaivokselan välillä.

Helsingissä Kuninkaantammen asuntoalueen rakentaminen ja Vantaalla Myyrmäen aluekeskuksen ja Kaivokselan teollisuus- ja asuinalueen kehittäminen tulevat lisäämään väylän ja sen ympäristön liikennettä entisestään.

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ely-keskus) sekä Helsingin ja Vantaan kaupungit ovat aloittaneet yhdessä tie- ja katusuunnitelmien laatimisen Hämeenlinnanväylän tieosuudelle Kannelmäki–Kaivoksela ja sen ympäristöön. Hanke sisältää Kuninkaantammen eritasoliittymän ja siihen liittyvät katu- ja liikennejärjestelyt. Hankkeen tavoitteena on parantaa alueen henkilöautoliikenteen, joukkoliikenteen sekä jalankulun ja pyöräilyn saavutettavuutta, sujuvuutta ja turvallisuutta. Lisäksi parannetaan melusuojausta Hämeenlinnanväylän varrella. Tie- ja katusuunnittelua tehdään samanaikaisesti asemakaavoituksen kanssa.

Asemakaavoitus toteutetaan vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa kaavoitetaan eritasoliittymä ja siihen liittyvät katu- ja liikennejärjestelyt sekä Vanhan Nurmijärventien ja Sorolantien risteysalueen uudet liikennejärjestelyt. Suunnittelualueen muu maankäyttö suunnitellaan tarkemmin ja kaavoitetaan myöhemmin.

Kaavaehdotus on tarkoitus esitellä lautakunnalle 2021.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut