Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turvatalo auki kesälläkin

Nuorten turvatalot auttavat kesälläkin.

– Yksinäisyys on korona-aikana kasvanut, mutta kynnys palata ihmisten pariin ja kesän jälkeen takaisin kouluun voi osalle nuorista olla suuri. Punaisen Ristin Nuorten turvataloilla tuetaan kesän aikana nuorten sosiaalisia voimavaroja ja voidaan helpottaa paluuta kannattelevaan arkeen, kertoo Nuorten turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää.

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot tarjoavat matalan kynnyksen kriisi- ja keskusteluapua nuorille ja heidän perheilleen. Tällä hetkellä turvataloilla panostetaan siihen, että nuoria voitaisiin tukea mahdollisimman monipuolisesti.

Turvataloilta voi hakea apua ja tukea koko kesän ajan sekä etäyhteyksin että maanantaista alkaen myös tarvittaessa kasvokkain. Turvatalolle voi soittaa tai tulla suoraan käymään.

Pääkaupunkiseudun turvatalojen tilapäismajoitus palvelee koko alueen nuoria kesän ajan keskitetysti vuorotellen Helsingin, Espoon ja Vantaan taloilla. Tilapäinen majoitus on auki joka päivä kello 17–10.

Pääkaupunkiseudun turvatalot päivystävät viisi viikkoa juhannuksesta alkaen seuraavasti: Helsingin turvatalo Uudenmaankadulla 19.6.–28.6., Espoon turvatalo 29.6.–12.7. ja Vantaan 13.7.–26.7.

Helsingin, Espoon ja Vantaan turvatalot jatkavat toimintaansa normaalisti omissa taloissaan 27. heinäkuuta alkaen.