Suosittu leikkipuisto uusitaan Herttoniemessä – kahluualtaan tilalle vesileikkipaikka, pelaamiseen oma areena

Helsinki suunnittelee puistoremonttia Herttoniemeen. Kuvituskuva. Riikka Laine

Leikkipuisto Hilleri Siilitien aluepuistossa uusitaan. Lähialueille on tulossa uutta rakentamista ja puiston käyttäjämäärät tulevat kasvamaan, ja ovat suuret jo tälläkin hetkellä. Hillerin leikkipuisto on rakennettu 1960-luvulla. Yleisilme on nykyisin kulunut.

Vanha tukimuuri ja kahluuallas puretaan ja tilalle rakennetaan monipuolinen leikki- ja oleskelualue. Kahluuallasta ei ole viime vuosina täytetty vedellä, vaan sitä on käytetty pelaamiseen. Uudeksi pelipaikaksi rakennetaan turvallisempi peliareena.

Muuri korvataan rinteellä, johon sijoitetaan leikkivälineitä, portaat alapihalle, istuskeluportaat sekä istutuksia. Rinteen alapuolelle asennetaan suihku leikkejä varten ja maastoa muotoillaan siten, että se suosii vesileikkejä.

Nykyiselle leikkipaikalle rakennetaan luontoleikkeihin innostava leikkipaikka. Tälle alueelle sijoitetaan myös pienten lasten leikkivälineet ja alue aidataan. Samalla leikkipaikkaa laajennetaan siirtämällä aitaa pohjoisemmaksi. Kaikki leikkivälineet uusitaan.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee puistosuunnitelmaa tiistaina. Töihin päästäisiin 2021–2022.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut