Rastilan leirintäalueella kesää vietetään melko normaalisti – kansainvälisissä vieraissa kato, matkailuautojen suosio näkyi jo ennen koronaa

Matkailu: Korona saattaa lisätä leirintämatkailun suosiota. Rastilassa kesää voi viettää melko normaaliin tapaan.

Helsingin ainoalla leirintäalueella odotetaan kesää varovaisen myönteisesti. Rastila Camping Helsinki ei ottanut koronan vuoksi uusia asiakkaita kahteen kuukauteen. Sulku päättyi maanantaina.

Aluevastaava Saija Koro toteaa, että tuleva kesä poikkeaa monella tapaa aikaisemmista.

– Lähes puolet kävijöistä on ollut kansainvälisiä asiakkaita, joita ei varmasti näy tänä kesänä juurikaan. Se jää nähtäväksi, miten ihmiset liikkuvat kotimaassa. Meillä on sellainen aavistus, että matkailuajoneuvoja on tulossa, Koro sanoo.

Aavistus perustuu siihen, että leirintämatkailun suosio on kasvanut viime vuosina ja nyt korona-aikaan matkailuajoneuvoilla voi matkustaa ilman lähikontakteja muihin ihmisiin.

– Viime vuonna kävijöitä oli ennätysmäärä. Se kertoo, että ihmiset liikkuvat matkailuajoneuvoilla yhä enemmän. Trendi on jo nouseva, ja korona saattaa buustata sitä lisää, Koro arvioi.

– Leirintäaluematkailu on ollut kasvava trendi. On laskettu, että se tuottaa jopa 15,4 miljoonaa euroa Helsingin matkailutuloista, tiimiesimies Reko Junnonen lisää.

Koro kertoo, että karavaanareilta on jo tullut varauksia varsinkin alkukesän viikonlopuille.

Leirintäalueella odotetaan mielenkiinnolla myös sitä, miten kysyttyjä mökit ovat tulevana kesänä. Alueella on 165–185 asuntovaunupaikkaa, 80 telttapaikkaa ja 22 mökkiä.

– Valtakunnallisestihan on ennustettu, että mökit ovat tänä kesänä kuumaa kamaa, Koro huomauttaa.

Leirintäalueella voi viettää kesää melko normaaliin tapaan.

Korona näkyy joissakin asioissa. Vastaanottotiskin aukkoa on pienennetty, huoltorakennuksia siivotaan tehostetusti, yleisösaunat on peruttu ja tarjolla on käsidesiä. Lisäksi asuntovaunu- ja telttapaikkoja jaetaan niin, että väki jakaantuu alueella mahdollisimman tasaisesti.

– Aika pienin muutoksin ollaan selvitty. Toimintatapoja pitää tietenkin pystyä muuttamaan hyvin nopealla varoitusajalla, jos tarvetta tulee, Koro sanoo.

– Alue on onneksi aika iso. Täällä mahtuu olemaan väljästi ja turvallisesti.

Rastilan leirintäalueen kohtalo on ollut pitkään vaakalaudalla, mutta nyt menossa on seesteisempi vaihe.

Tiimiesimies Junnonen kertoo, että leirintäalueen alue siirrettiin kaavoituksen toiseen vaiheeseen, jonka suunnittelu alkaa aikaisintaan vuonna 2030.

– Toiminta jatkuu joka tapauksessa vuoden 2030 tuolle puolen.

Leirintäalueen väki kannattaa alueen säilyttämistä nykyisessä käytössä.

– Suomessa ei ole kovin monta viiden tähden leirintäaluetta. Sijainti metroradan varressa on maailman mittakaavassakin erityislaatuinen. Silti lähellä on myös luontoa, Koro sanoo.

– Esimerkiksi monet saksalaiset karavaanarit, jotka tulevat laivalla Vuosaaren satamaan, pysähtyvät ensin 3–4 päivää tässä ja tutustuvat Helsinkiin. Tämä on leirintämatkailijoille portti Suomeen.

Paikallisille

Kahville tai saunaan

Vuosaaressa Rastilan leirintäalueella on palveluja myös paikallisille.

Historiallisessa kartanossa toimii Cafe Monami. Lounasta tarjoillaan joka päivä kello 11–15. Isolla terassilla voi nauttia myös kylmiä juomia.

Leirintäalueella on myös viisi saunaa. Niitä voi varata yksityistilaisuuksiin kuka hyvänsä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut