Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkka-Pekka Petelius vastaa 3 neliön yksiössä asuvalle "Yölinjalla" – tämä hulvaton hupailu oli yli 20 vuotta aikaansa edellä

Verkossa törmää silloin tällöin arkistojen aarteisiin, kuten tähän Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Mikko Kivisen hupailuun 27 vuoden takaa.

Vaikka kaikki Peteliuksen huumoripläjäykset eivät ole kestäneet aikaa ja näyttelijä on jopa pyytänyt niitä anteeksi jälkikäteen, on kyseinen Viihdeohjelma Tukholman sketsi edelleen hyvinkin ajankohtainen.

Sen voi sanoa olleen jopa aikaansa edellä, sillä miniasunnot nousivat toden teolla puheenaiheeksi vasta 2010-luvulla, kun muun muassa Vantaalle valmistui 15,5-neliöisiä yksiöitä.

Viime aikoina Helsingissä on kohistu 7 neliön yksiöstä, joka myytiin Aleksis Kiven kadulta huippuhintaan. Sijoitusasunnoksi sen hankkinut liiketoimintapäällikkö kertoi Iltalehdelle laittavansa minihuoneiston vuokralle 499 eurolla kuussa.

Vuonna 1993 tehdyssä sketsissä Petelius vastaa soittajalle, eli näyttelijä Mikko Kiviselle, joka asuu ikkunattomassa kolmeneliöisessä yksiössä.

– Mulla on semmoinen ongelma, että mun asunnossa ei ole ikkunoita ollenkaan, Kivisen hahmo taustoittaa puhelussa, ja jatkaa sitten, että ei ole minkäänlaista valovehjettäkään.

– Olen joutunut asumaan ihan pilkkopimeässä jo 16 vuotta.

– Ovi teillä sentään on? kuuluu vastakysymys.

Lue myös: Kalasataman ikkunaton makuuhuone sai professorin jyrähtämään: "Ylilyönti, rakentamisessa on kikkailtu"

Jotain PPP:n näyttelijänlahjoista kertoo se, että jokainen Pekka Saurin Yölinjaa kuunnellut tunnistaa sketsin välittömästi pelkän äänen perusteella Yölinja- ja Sauri-parodiaksi.

Lopulta näyttelijöiltä itseltäänkin alkaa pettää pokka.

Videon löydät täältä.

"Ei kiitos minikodeille" – professori arvostelee koppiasuntoja ja antaa tärkeän muistutuksen: "Kehnosti rakennetut asuinalueet ovat käytännössä ikuisia"

Joka kolmannessa Helsingin kaupunginosassa asutaan nyt aiempaa ahtaammin – "Alle 20 neliön asunto on aika epäinhimillinen"