Nikke Ankaran seksuaalirikostuomioon ei muutosta hovissa – Uhrin viesti ystävälle: "Ei oo mikää läppä"

Nikke Ankaran seksuaalirikostuomio ei muuttunut hovissa tiistaina. Arkistokuva. Jonne Heinonen
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Helsingin hovioikeus ei myöntänyt tiistaina Niiles Hiirolan eli artisti Nikke Ankaran valitukselle jatkokäsittelylupaa.

Hiirola valitti käräjäoikeudelta saamastaan seksuaalirikostuomiosta hovioikeuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että käräjäoikeuden tuomio jää pysyväksi.

Hiirola tuomittiin maaliskuussa sataan päiväsakkoon seksuaaliseen tekoon pakottamisesta.

Hiirola vaati hovioikeudessa, että syyte ja korvausvaatimus hylätään tai rangaistusta ja kärsimyskorvausta ainakin alennetaan. Lisäksi Hiirola vaati, että valtio velvoitetaan korvaamaan hänen oikeudenkäyntikulunsa käräjäoikeudessa 3 273,60 eurolla ja hovioikeudessa myöhemmin esitettävän laskun mukaan.

Myös syyttäjä valitti käräjäoikeuden tuomiosta hoviin ja vaati rangaistuksen sekä uhrille maksettavien korvauksen korottamista 2 000 euroon. Käräjäoikeus tuomitsi korvauksia 1 200 euroa.

Lue myös: Käräjäoikeus tuomitsi Nikke Ankaran sakkoihin seksuaaliseen tekoon pakottamisesta – Veti tuntemattoman naisen ravintolan vessaan, suuteli ja kouri

Seksuaaliseen tekoon pakottaminen tapahtui ravintolassa heinäkuussa 2017. Hiirola tarttui ravintolan vessojen luona hänelle entuudestaan tuntematonta nuorta kiinni ja veti tämän miesten vessaa sekä alkoi suudella ja kouria naista vaatteiden päältä.

Nainen tekstasi vielä samana iltana ystävälleen Whatsapp-viestin: "Nikke melkee teki mulle tosi pahoja." ja "Ei oo mikää läppä".

Oikeus piti naisen kertomaa uskottavana, vaikka osapuolten lausunnot erosivat merkittävästi toisistaan. Hiirola kiisti teon.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut