Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Laajasalon bulevardin rakentaminen alkaa jo tänä vuonna – tulee aikanaan jatkumaan Herttoniemeen saakka

Laajasalontie muuttuu lähivuosina moottorikadusta kaupunkibulevardiksi. Tulevaisuudessa puistokadulla kulkevat jalankulkijat, pyöräilijät, bussit ja raitiovaunut sekä autot.

Katusuunnitelmaluonnoksista saadun palautteen perusteella tarkistetut katusuunnitelmat ovat esillä 3.–16. kesäkuuta.

Tällä hetkellä autoliikenteen käytössä oleva Laajasalontie muuttuu bulevardiksi Yliskyläntien ja Koirasaarentien välillä. Keskustan ja Laajasalon välinen Kruunusillat-raitiotie kulkee myös tällä katuosuudella.

Laajasalontielle rakennetaan molemmille puolille jalkakäytävät, baanatason yksisuuntaiset pyörätiet, kaksi autokaistaa molempiin suuntiin, joukkoliikennepysäkkejä sekä huolto- ja asiointipysäköintitaskuja.

Kaupunkibulevardi mullistaa Yliskylän – tekosaari ja tiivistä rakentamista, Herttoniemenrannan ja Laajasalon välille ehkä silta

Kadun keskelle jätetään tilavaraus myöhemmin rakennettavalle pikaraitiotielle.

Katupuita istutetaan rivistöt pyöräteiden ja autokaistojen väliin sekä raitiotien molemmin puolin.

Suunnitelma julki Helsingin uusimmasta kaupunkibulevardista: 20 000 asukasta Käpylän ja Pakilan välille

Suurimmat muutokset tielle tehdään Reposalmentien kohdalla. Reposalmentien silta puretaan ja Laajasalontien pintaa nostetaan nykyistä ylemmäksi, jolloin risteys muuttuu liikennevalo-ohjatuksi tasoliittymäksi.

Katurakentamisen yhteydessä rakennetaan myös kunnallistekniikkaa. Kadun valaistus ja vesihuolto- ja kaukolämpölinjat uusitaan. Lisäksi rakennetaan sähkö- ja teleliikennekaapeleita kasvavia asukasmääriä varten.

Nykyisen aikataulun mukaan rakentamistyöt alkavat loppuvuodesta 2020, ja ne valmistuvat nyt alkavalta osin 2022. Laajasalontiellä pyritään pitämään auki kaksi kaistaa suuntaansa rakentamisen ajan. Liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin syksyllä.

Katu tullaan viimeistelemään lopulliseen muotoonsa myöhemmin 2020-luvulla, kun Kruunusiltojen projektissa rakennetaan kiskot ja raitiotiepysäkit. Katupuut istutetaan vaiheittain katuinfran ja tonttien valmistuessa.

Tätä on kaupunkibulevardi käytännössä: 14 liikennevalot ja punainen aalto

Yliskyläntien pohjoispuolella Laajasalontie liitetään väliaikaisella ratkaisulla nykyiseen katuverkkoon. Puistokatua on tarkoitus jatkaa vaiheittain Herttoniemeen saakka.