Saara Korpin suunnittelema viinilasi voitti kansainvälisen palkinnon – "Saan ideoita vähän kaikkialta luonnosta"

Vantaalaisen Saara Korpin viini- ja konjakkilasi ovat saaneet kansainväliset palkinnot. Johanna Erjonsalo

Palkinto: 34-vuotias lasitaiteilija teki voitokkaan viinilasin.

Marika Lumme

Saara Korppi, 34, ulkoilee mielellään Vantaanjoen rannassa. Vesi on lasitaiteilijana työskentelevälle Korpille tärkeä inspiraation lähde.

– Saan ideoita vähän kaikkialta luonnosta. Erityisesti veden virtaaminen koskissa sekä jään sulaminen on kiinnostavaa ja hyvin inspiroivaa, Korppi kertoo.

Korppi muutti Vantaanlaaksoon vuoden vaihteessa. Kouvolasta kotoisin oleva taiteilija on opiskellut lasialaa Suomen lisäksi Ruotsissa. Lasinpuhalluksen syventäviä kursseja hän on käynyt myös USA:ssa ja Italiassa.

Vantaalle Korppi muutti, koska hän on vuokrannut työtilan Suomenlinnasta. Vantaalta löytyi huokeamman hintainen asunto kuin Helsingistä, ja matka työhuoneelle käy Länsi-Vantaalta näppärästi.

Korppi on pitänyt koronan aikana taukoa lasinpuhaltamisesta, sillä työtila on yhteinen muiden taiteilijoiden kanssa. Korona-aika on sisältänyt kuitenkin hyviä uutisia, sillä Korpin viinilasi, 30s Wine Glass, voitti hopeaa kansainvälisestä A’ Design Award and Competition -kilpailusta kategoriassa Bakeware, Tableware, Drinkware and Cookware Design.

Lasitaiteilija Saara Korppi ulkoilee mielellään Vantaanjoen varrella oman kodin lähistöllä. Luonto on hänelle tärkeä inspiraation lähde. Johanna Erjonsalo

Minusta on kiva tehdä käytännöllisiä esineitä.

Viime vuonna Korppi voitti vastaavan palkinnon konjakkilasillaan.

– A’ Design Award -palkinto on maailman vaikutusvaltaisin ja suurin design-palkinto, joka annetaan joka vuosi Italiassa. Olen todella iloinen tästä palkinnosta. On hienoa saada tunnustusta siitä, että on onnistunut suunnittelemaan hyvän tuotteen, hän kertoo

Korpin intohimona on tehdä uniikkeja esineitä, käyttöön sopivia esineitä. Kesäkuussa Korppi palaa jälleen Suomenlinnan työhuoneelleen ja työstää kesän aikana erityisesti konjakki- ja viinilaseja.

– Minusta on kiva tehdä käytännöllisiä esineitä, jotka voivat olla esillä, mutta ne voi myös halutessaan ottaa käyttöön, hän selvittää.

Korpilla on toiveena oman yrityksen perustaminen ja omien tuotteiden vieminen myös kansainvälisille markkinoille.

– Mistään massatuotannosta en kuitenkaan haaveile. Teen mieluummin pieniä sarjoja ainutkertaisia esineitä, hän kertoo.

Korppi on alan vaihtaja ja toiselta ammatiltaan leipuri-kondiittori. Koronan aikana hän onkin tehnyt pääasiassa leipurin töitä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa leipomossa.

– Toinen ammatti luo turvaa tässä vaiheessa uraa, hän sanoo.

Kesä on Korpille tärkeä, sillä osa sen aikana valmistuvista lasiesineistä on tarkoitus laittaa esille näyttelyyn. Näyttelypaikka ja ajankohta tarkentuvat kesän edetessä.

– Joko pääkaupunkiseudulla tai Riihimäellä, hän paljastaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut