Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona hellittää taidemaailmassa – Teurastamolla heittäydytään rakkauden vietäväksi

Mad House Helsingin maaliskuussa keskeytynyt esitystoiminta jatkuu kesäkuussa, kun kokoontumisrajoituksia höllennetään.

Mad House sijaitsee Teurastamolla, Kalasataman kupeessa.

Ohjelmistossa nähdään kaksi kevätohjelmistosta uusille päivämäärille siirtynyttä teosta: Rakkaudesta – sanasto tuleville vuosikymmenille sekä Liisa Pentin Cloudbody – an ecology of dreams #2, joka saa ensi-iltansa ensi tiistaina 9. kesäkuuta.

Rakkaudesta – sanasto tuleville vuosikymmenille -kävelyteoksessa liikutaan Kalasataman ympäristössä.

Teos johdattaa yleisön vielä tuntemattomien käsitteiden ja sanojen äärelle. Maapallolla siirrytään tulevien vuosikymmenten aikana fossiilisesta aikakaudesta jälkifossiiliseen ja tarvitsemme nimiä surulle ja ajatuksille, joiden myötä pystymme muuttamaan ympäristösuhdettamme kestävämmäksi.

Teos sai ensi-iltansa vuonna 2018 Cirkossa ja on kiertänyt eri puolilla Suomea.

Sanoja ovat luoneet esityksen työryhmän lisäksi ryhmä kirjailijoita ja tutkijoita. Sanoista muodostuvaan Utopediaan voi tutustua ennakkoon.

Rakkaudesta-esityksille on kolme eri lähtöaikaa. Työryhmään kuuluvat Minna Haapasalo, Joona Lindberg, Jenny Mansikkasalo, Inari Pesonen, Emma Puikkonen, Tarja Sahlstedt, Heikki Tolin ja Johannes Vartola.

Sanoja Utopediaan ovat kirjoittaneet tutkija Elisa Aaltola, kirjailija Laura Gustafsson, runoilija Pauliina Haasjoki, tutkija Panu Pihkala, kirjailija Matias Riikonen, kirjailija Jukka Viikilä, toimittaja-kirjailija Hanna Nikkanen ja Rakkaudesta-työryhmä.

Liisa Pentin uusi soolo Cloudbody – an ecology of dreams #2 on toinen osa teossarjasta, joka käsittelee muistoja, muistumia ja muodonmuutoksia.

Se on tanssi unista ja aavistuksista, tilasta, joka syntyy kun maailma pysähtyy. Cloudbody #2 on teos tanssille, äänelle ja videoille – esitys, joka ehdottaa iloa ja parantavia unia.

Inspiraationa teokselle toimii säveltäjä Max Richterin albumi Memoryhouse sekä uusmaterialismi filosofisena suuntauksena.

Cloudbody on esitys aikana, jolloin emme tiedä, miltä maailma vuoden kuluttua näyttää.

Esitystaiteen talo Mad House iloitsee mahdollisuudesta avata ovensa kesällä ja kohdata yleisö tauon jälkeen.

Turvavälit ja muut hygieniaohjeet otetaan huomioon. Niistä johtuen erityisesti Cloudbodyn katsojamäärä on hyvin rajallinen.