Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Unelma omistusasumisesta istuu suomalaisissa tiukassa" – Asuntolainoja haetaan enemmän kuin vuosi sitten

Asuntolainahakemusten määrä on Nordean Helsingin konttoreissa kasvussa poikkeuksellisesta koronakeväästä huolimatta. Koko Suomessa asuntolainahakemuksia on tullut huhti- ja toukokuun vilkkaimpina viikkoina Nordeaan jopa 25 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna, kerrotaan tiedotteessa.

– Tahti on jatkunut alkuvuodesta yhtä vilkkaana eikä koronalla ole näyttänyt olevan vaikutusta haettavien asuntolainojen määrään. Unelma omistusasumisesta istuu suomalaisissa tiukassa, Nordean Helsingin toimipaikanjohtaja Sami Hämäläinen toteaa tiedotteessa.

Kaikilla asuntolainaa hakevilla ei vielä ole sopivaa kohdetta mielessään. Lainalupauksen kanssa on kuitenkin helpompi lähteä etsimään itselleen sopivaa asuntoa.

– Selvästi suurin osa asuntorahoitusneuvotteluista toteutetaan tällä hetkellä verkkotapaamisina. Myös kokonaan digitaalisesti toteutettavien asuntokauppojen määrä on tänä keväänä lisääntynyt.

Vaikka lainahakemuksia tulee nyt paljon, oli asuntokauppojen määrä erityisesti huhtikuussa laskussa. Toukokuussa talouden elpyminen myös tällä saralla kuitenkin näkyi jo.