Kampin vanhalle linja-autoasemalle yksi lisäkerros? – historiallinen rakennus muuntuu elokuvakeskukseksi

Havainnekuva siitä, miltä vanha linja-autoasema näyttäisi lisäkerroksen kanssa. SARC Arkkitehtitoimisto
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Narinkkatorille suunnitellaan elokuvateatterikompleksia. Uusi viihdekeskus tulisi entiseen linja-autoasemarakennukseen, joka alunperin oli 1830-luvulla rakennettuun Turun kasarmiin kuulunut talousrakennus. Kaksikerroksista rakennusta korotettaisiin osin yhdellä kerroksella ja osa tiloista sijaitsisi maan alla.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee aluevarauksen pidentämistä tiistain kokouksessaan. Hanke on edennyt siihen vaiheeseen, että tontille tarvitaan asemakaavamuutos.

Hankkeesta vastaa vuonna 2018 perustettu varauksensaajien omistama Ilona Studios Oy, jonka on tarkoitus toimia myös keskuksen elokuvaoperaattorina.

Keskuksen ravintolatoiminnasta vastaamaan on valittu ravintolakonsepteistaan tunnettu NoHo Partners, joka vastaisi myös tapahtumasisällöistä.

Ilona Studios ja Amos Rex -museota ylläpitävä Konstsamfundet tutkivat myös mahdollisuutta Bio Rex -elokuvasalin käytön kehittämiseen ja mahdollisesti yhdistämiseen osaksi suunniteltua uutta elokuvakeskusta.

Lausuntoesityksestä ilmenee, että rakennuksen uudistaminen elokuvakeskukseksi maanalaisine laajennuksineen vaatii erittäin laajaa saneerausta ja rakentamisen kustannus on uudisrakentamiseen verrattavaa, ellei jopa kalliimpaa.

Rakennukseen suunnitellut investoinnit ovat noin 22 miljoonaa euroa.

Kaupungin tahtotilana on pitää Lasipalatsin rakennus kulttuurikäytössä, jonka vuoksi talon myyntihinta voi olla alhaisempi kuin se olisi puhtaasti liike- ja toimistotiloiksi myytäessä.

Leffateattereilta avunhuuto: "Jos elokuvateattereita ei auteta, on seurauksena elokuvateattereiden kuolemia"

Turun kasarmin talousrakennus on rakennustaiteellisesti, historiallisesti ja kaupunkikuvallisesti huomattavan arvokas, suojeltu rakennus. Siinä on nykyisin ravintolapalveluita ja muun muassa toimistotilaa. Rakennuksessa toimii myös Walkers-nuorisokahvila, jolle uskotaan löytyvän uudet tilat.

Silmitön tuho! Uuden leffateatterin seinään iskettiin 20 nyrkinkokoista reikää Helsingissä

Popparit ja rapisevat karkkipussit eivät enää riitä – nyt elokuvissa saa ahmia kanaa ja ranskalaisia

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut