Kaupunki, Telia ja YIT kokeilevat kerätä Triplassa dataa ruuhkista, ihmisvirroista, ilmanlaadusta... – Kehitetään älykästä kaupunkia

Helsingin kaupunki, Mall of Tripla, Telia sekä YIT kokeilevat 5G- ja NB-IoT-verkkojen hyödyntämistä tiedon keräämisessä Mall of Triplassa kesäkuusta syyskuuhun.

Kokeilussa kerätään sensoreilla dataa muun muassa kauppakeskuksen ja sen lähiympäristön ruuhkista ja ihmisvirroista, lämpötilasta, kosteudesta, ilmanlaadusta sekä polkupyörien määrästä ja liikesuunnista.

Kokeilun tavoitteena on luoda uusia palveluita ja liiketoimintaa uusimpaan verkkoteknologiaan tukeutuen. Yritykset pystyvät hyödyntämään syntyviä oppeja ja kokemuksia sekä skaalaaman ratkaisuja ja hyviä käytäntöjä muuallekin.

– Mall of Triplan ympäristössä tehtävät 5G-kokeilut ovat erinomainen esimerkki siitä, kuinka kaupunki voi yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa luoda mahdollisuuksia uutta luovalle elinkeinotoiminnalle, sanoo Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva tiedotteessa.

Nopeasti laajenevat 5G-verkot ovat tulevaisuudessa oleellinen osa älykästä kaupunkia. Verkkojen laajentuessa on oikea hetki selvittää konkreettisilla yhteiskehittämishankkeilla niiden parasta hyödyntämistä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut