Helsinki-päivää vietetään virtuaalisesti – perjantain huipentaa Alman erikoiskeikka

Alma esiintyy virtuaalisesti Helsinki-päivässä. JVG:n virtuaalikeikka Helsingin vappujuhlissa oli menestys. Pressikuva
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Helsinki-päivää juhlitaan tänä kesänä poikkeuksellisesti verkon ja sosiaalisen median välityksellä. Muutoksesta päätettiin keväällä koronakriisin iskettyä.

Ohjelmaa sirkustempuista konsertteihin ja improvisaatiosta digitaalisiin luonto-opastuksiin välitetään 12. kesäkuuta Helsinki-kanavalla, sosiaalisessa mediassa, tapahtumanjärjestäjien kanavilla sekä Radio Helsingissä.

Yli viidenkymmenen tapahtuman ohjelmakokonaisuuden täydentää perjantai-iltana päätteeksi Alan virtuaaliseen Helsinkiin sijoittuva Have U Seen Her? Helsinki Day Cyber Concert -erikoiskeikka, joka striimataan Helsinki-kanavalle, burst.fi-sivulle sekä artistin omalle YouTube-kanavalle. Spektaakkelissa kuullaan Alman debyyttilevy, ja yleisö pääsee osallistumaan luomansa avatarin avulla.

Aivan kaikki tapahtumat eivät kuitenkaan ole vain netissä. Esimerkiksi Itäkeskuksen Stoan katon valtaa jättisaippuakuplaryhmä Ruffle Armyn show kello 14.30, 15.30, 16.30 ja 17.30.

Helsingin rantoja pitkin itärajalta länsirajalle toteutetaan noin 54 kilometrin sähköpyöräily kello 11.45 alkaen. Pyöräily ja siihen liittvät HSY:n tietoiskut striimataan verkkoon, mutta kaupunkilaiset ovat tervetulleita polkemaan reitin etappeja Ilmastoinfon tiimin kanssa, maksimissaan 50 pyöräilijää samanaikaisesti.

Vuodesta 1959 juhlittu Helsinki-päivä käynnistyy perinteisesti kun pormestari Jan Vapaavuori ja apulaispormestarit jakavat vuoden tiede-, ympäristö-, urheilu- ja kulttuuripalkinnot sekä tunnustukset vuoden helsinkiläisille taiteilijoille ja tutkimusapurahan saajille.

Helsinki-kanavalla kruunataan myös perinteikkäät Stadin Kundi ja Friidu, kuullaan joukko huippukonsertteja lapsille ja aikuisille sekä matkataan muun muassa Kontulan OstariFestareille ja Herttoniemen kartanon Helsinki-päivään.

Luvassa on muun muassa sirkusta, sambaa, a cappella -improvisaatiota, Philomelan kuorokonsertti, kolttasaamelaista musiikkia, klubihistorian helmiä Bottalta, virtuaaliopastuksia luontoon ja avaruuteen sekä työpajoja sarjakuvien piirtämisestä nykytanssiin.

Espalla yleensä järjestetty Illallinen taivaan alla kutsuu koko kaupungin yhteiselle virtuaali-illalliselle.

Kaupungintalolla perinteisesti nautitut raparperipiirakkakahvit taas katetaan tänä vuonna kotikeittiöihin itse leivotun piirakan kera. Raparperipiirakkaa päästään nauttimaan myös kaupungin hoivakodeissa ja palvelutaloissa.

Tapahtumalistauksen löydät verkosta osoitteesta helsinkipaiva.fi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut