Tiesitkö: Myllypurossakin on uima-allas, joka avautuu nyt yleisölle – "Toimintaa tarkoitus saada mahdollisimman paljon"

Hetkinen, onko siellä uima-allas. Missä? Näin ihmettelee moni, kun uinninvalvoja Anni Perttula kertoo, että Myllypurossa on uima-allas.

Helsinkiläinen Sea Safety -yritys alkaa järjestää Liikuntamyllyssä kesäkuun puolivälin jälkeen muun muassa sukellus- ja merenneitokursseja. Snorkkelisukelluksen lisäksi altaassa voi kokeilla myös laitesukellusta.

Anni Perttula sanoo, että 11 metriä pitkä ja 4,5 metriä leveä allas on juuri oikeankokoinen erilaisten alkeiskurssien järjestämiseen. Syvimmillään allas on 1,85 metriä.

– Se on normaalia allaskokoa pykälää pienempi. Emme näe sitä negatiivisena, vaan turvallisempana ja varmempana uudelle harrastajalle. Allas on helposti lähestyttävä ja tila on muutenkin lämminhenkinen, Perttula esittelee.

Myllypurossa ei ole uimahallia. Pääsevätkö asukkaat altaaseen kuntoilemaan?

– Altaassa on mahdollisuus järjestää vesijumppaa. Uinti- ja vesijuoksuvuoroista on ollut puhetta. Joudumme kuitenkin pumppaamaan vielä jarruja pandemian vuoksi. Mahdollisimman paljon tänne on tarkoitus saada toimintaa.

Aikaisemmin Sea Safety on lainannut Helsingin kaupungin altaita. Liikuntamyllyn allastilat se on vuokrannut kokonaan itselleen. Alunperin uima-allas on ollut Paragonin henkilökunnan käytössä. Paragonilla oli rakennuksessa kirjapaino 1970-luvun lopulta lähtien. Kaupunki muutti rakennuksen Liikuntamyllyksi 2000-luvun vaihteessa.

– Kun tilat tulivat liikuntapalveluiden käyttöön, ne remontoitiin tilaussaunakäyttöön. 15 vuoden jälkeen tilat otettiin pois käytöstä, koska sinne oli haastava järjestää valvontaa, Liikuntamyllyn tiimiesimies Lauri Immonen kertoo.

Taiteilijanimeä Merenneito Riia käyttävä Anni Perttula on uinut näyttävän pyrstön kanssa 2010-luvun alusta lähtien. Hän sanoo olevansa Suomen ensimmäinen ammattimerenneito.

– Ensimmäiset esiintymiset tein vuonna 2014. Esiinnyn muun muassa kylpylöissä, messuilla ja yritystapahtumissa.

Merenneitouinti on paitsi suosittua lasten vesiliikuntaa, myös aikuisten laji.

– Pienten tyttöjen lisäksi merenneitouintia harrastavat aikuiset miehetkin. On mummoja ja vaareja.

Sea Safetyn yrittäjä Kalevi Flinckin mukaan maailmalla suurimmat nimet ovat pop-tähtien veroisia julkkiksia.

Mistä lajin kasvava suosio johtuu?

– Laji antaa irtioton arjesta. Se haastaa liikkumaan niin eri tavalla. Leikki, urheilu ja mielikuvitus kiehtovat ihmisiä, Anni Perttula sanoo.

Liikuntamyllyssä pääsee harrastamaan myös uutta Helsingissä kehitettyä liikuntalajia merenneitojoogaa. Kuivalla maalla tehtävän merenneitojoogan harjoitteet valmistelevat kehoa merenneitouintia varten. Liikkeet on suunniteltu sujuvamman uimataidon nopeuttamiseksi ja hengityskapasiteetin kasvattamiseksi.

– Lajissa yhdistyvät ennen kaikkea syvempi hengitys ja osittain venyttävä liike, joten sillä on myös rentouttavia vaikutuksia. Merenneitojooga sopii kaikille ja kaikenikäisille, Flinck kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut