Bussiyhtiö keksi ovelan myyntikikan – Maksa turvavälistä, osta tyhjä paikka

OnniBuss ryhtyy torstaina myymään koronan takia busseihin tyhjiä paikkoja. Asiakkaille tämä tietää normaalia kalliimpia hintoja. Arkistokuva. Kari Huusari
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Bussiyhtiö OnniBus alkaa myydä matkustajan viereistä paikkaa 50 prosentin alennuksella. Niin sanotusti Ei kenenkään paikan -lippuja ryhdytään myymään torstaina.

Taustalla on yhtiön mukaan koronan aikaisten turvaetäisyyksien varmistaminen sillä, että mikäli matkustaja ostaa oman istumapaikan lisäksi myös vieressään olevan tyhjän paikan, ei kukaan istuisi viereen.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yksittäinen matkustaja maksaa puolitoistakertaisen hinnan matkastaan ja maksaa näin myös turvaetäisyydestä.

OnniBussin mukaan idean taustalla on liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan kehotus tarjota tarvittaessa viereistä istumapaikkaa esimerkiksi alennuksella. Harakka piti alan toimijoille tämän viikon maanantaina joukkoliikenteen terveysturvallisuutta käsittelevän foorumin.

– Me olemme ensimmäinen yritys, joka tarttuu ministerin ideaan. Toivon, että tästä tyhjän paikan alennetusta hinnasta tulee standardi, jotta kuluttajien luottamus joukkoliikenteen turvallisuuteen saadaan säilymään, toteaa toimitusjohtaja Lauri Helke tiistaina julkaistussa tiedotteessa.

Tyhjän paikan varaaminen alennuksella tapahtuu niin, että matkalippua ostettaessa syötetään promokoodikenttään sana "TURVA". Myytävien lippujen määräksi valitaan 2. Tällöin ensimmäinen lippu on normaalihintainen ja toinen lippu on 50 prosentin alennuksella. Paikanvarausvaiheessa klikataan istumapaikkakartasta halutut kaksi vierekkäistä paikkaa. Toinen lippu ei oikeuta matkustamaan, vaan se ainoastaan mahdollistaa viereisen paikan varaamisen tyhjäksi, tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut