Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bussiyhtiö keksi ovelan myyntikikan – Maksa turvavälistä, osta tyhjä paikka

Bussiyhtiö OnniBus alkaa myydä matkustajan viereistä paikkaa 50 prosentin alennuksella. Niin sanotusti Ei kenenkään paikan -lippuja ryhdytään myymään torstaina.

Taustalla on yhtiön mukaan koronan aikaisten turvaetäisyyksien varmistaminen sillä, että mikäli matkustaja ostaa oman istumapaikan lisäksi myös vieressään olevan tyhjän paikan, ei kukaan istuisi viereen.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yksittäinen matkustaja maksaa puolitoistakertaisen hinnan matkastaan ja maksaa näin myös turvaetäisyydestä.

OnniBussin mukaan idean taustalla on liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan kehotus tarjota tarvittaessa viereistä istumapaikkaa esimerkiksi alennuksella. Harakka piti alan toimijoille tämän viikon maanantaina joukkoliikenteen terveysturvallisuutta käsittelevän foorumin.

– Me olemme ensimmäinen yritys, joka tarttuu ministerin ideaan. Toivon, että tästä tyhjän paikan alennetusta hinnasta tulee standardi, jotta kuluttajien luottamus joukkoliikenteen turvallisuuteen saadaan säilymään, toteaa toimitusjohtaja Lauri Helke tiistaina julkaistussa tiedotteessa.

Tyhjän paikan varaaminen alennuksella tapahtuu niin, että matkalippua ostettaessa syötetään promokoodikenttään sana "TURVA". Myytävien lippujen määräksi valitaan 2. Tällöin ensimmäinen lippu on normaalihintainen ja toinen lippu on 50 prosentin alennuksella. Paikanvarausvaiheessa klikataan istumapaikkakartasta halutut kaksi vierekkäistä paikkaa. Toinen lippu ei oikeuta matkustamaan, vaan se ainoastaan mahdollistaa viereisen paikan varaamisen tyhjäksi, tiedotteessa todetaan.