Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahvilabuumi levisi lähiöihin – Anne Winter leipoo jopa pari sataa korvapuustia päivässä: "Tarkoitus on, että olemme enemmän kuin kahvila"

Kahviloitaja on perustettu viime vuosina vauhdilla asuinalueille ja lähiöihin. Joukossa on myös niitä, joiden tarina loppuu lyhyeen ja toisaalta niitä, joista tulee alueidensa vakiopaikkoja. Monelle on kunnia asia leipoa tuotteet itse.

Ihmiset kaipaavat muuta kuin ketjufiilistä tai kaljakuppilan terassia.

Näin uskoo leipomo–kahvila Kampi Coffeen keväällä Herttoniemenrantaan perustanut Anne Winter.

– Nykyisin moni ei juo alkoholia, joten kahvin ja pienen syötävän äärellä on mukava istua.

Tuoreet leivonnaiset ja leipä ovat monen mieleen. Winter on haastatteluhetkellä juuri leiponut monta pellillistä korvapuusteja.

– Se on meidän ykköstuote ja niitä menee 100–200 päivässä, ilmoista riippuen, hän kertoo.

Iltaisin ei tarvitse Netflixiä katsella.

Winter oli löytänyt tilan Laivalahden puistotieltä kanavan vierestä ja oli juuri avaamassa kahvilaansa, kun hallituksen koronarajoitukset iskivät.

– Viikonlopun mietin, että mitä teen. Maanantaina aloitimme takeaway-myynnillä. Nyt rannan asukkaat ovat jo löytäneet tänne hyvin ja asiakkaita käy ihan laidasta laitaan lapsiperheistä senioreihin.

Kahvilasta saa keittolounaan: linssikeiton tai kalakeiton – se on oikea kermainen kalakeitto, jossa on lohta ja kuhaa – Winter huomauttaa, sekä laajasti erilaisia leipomotuotteita.

– Bageleita, karjalanpiirakoita, sämpylöitä, vanhan ajan banaanikakkua, raparperipiirakkaa, kardemummakakkua... Winter luettelee.

– Bagelit lisättiin listalle asiakkaiden pyynnöstä, kun niitä ei monestakaan paikasta Helsingissä saa.

– Talon raparperimehua ja jäätelöannoksia menee myös. Kahvi tehdään pressokeittimellä, mutta kone on hankinnassa. Kuten lisää kylmävitriinejä.

Winter sanoo tekevänsä esimerkiksi korvapuustit mummonsa reseptillä.

– Näppituntumalta leivon ja teen kaiken.

Aamuseitsemältä Winter on jo kahvilassaan leipomassa. Illat venyvät myöhään. Lisäksi hän pyörittää siivous-, rakennus-, ja it-alan yritystä, valmentaa judoa ja perheessä on vielä kotona lisäksi 11-vuotias tyttö.

– Ja pari koiraa, lisää Jollaksessa asuva Winter ja naurahtaa jo itsekin.

– Sen voin sanoa, että kotona iltaisin ei tarvitse paljon Netflixiä katsella, hän toteaa hyväntuulisesti.

Winter kokee, että koronakriisistä huolimatta kaikki on mennyt hyvin. Kahvilassa on pystytty tekemään osin vielä jatkuvaa remonttiakin, kun asiakaspaikat eivät keväällä olleet auki.

– Meidän yrityksessämme siivous- ja remonttikohteet lähtivät kertaheitolla koronan vuoksi. Mutta olen aina ollut sitä mieltä, että tuleen ei pidä jäädä makaamaan, toteaa yritystoimintaa jo vuosia pyörittänyt Winter.

Tulevaisuuden suunnitelmiakin on. Winter aikoo aloittaa kahvilassaan hyvinvointi-illat.

– Ja esimerkiksi yksinäisiä vanhoja ihmisiä on paljon, heille voisi järjestää tilaisuuksia. Mitään sinkkubaaria en ajatellut järjestää, mutta vaikka runonlausuntaa, illanviettoa hyvinvointi- ja muilla teemoilla.

– Ylipäätään tapahtumia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, hän tiivistää.

– Kauempana tulevaisuudessa ehkä sitten jokin talon viini tai kuohuviini, tällä hetkellä voidaan myydä 2,7-prosenttista.

Terassilupaa Winter ei tällä hetkellä ole hakemassa.

– Tuossa kun on vieressä kanava, niin altaalla on hyvin paikkoja istuskella. Meiltä saa tyynyn ja viltin mukaan. Myös tilaisuuksia voi meillä järjestää.

– Tarkoitus on, että olemme enemmän kuin kahvila.

Mikä on mielestäsi paras kahvila Helsingissä? Ilmianna lempikahvilasi meille osoitteeseen helsingin.uutiset@media.fi!