Baanalle avataan pakettipiste – "Samaa väylää hyödyntävät jatkossa myös logistiikan rahtipyörät"

Pyöräreitti Baanan varrelle Helsingin keskustaan avautuu CityHUB-lähijakelukeskus, josta pakettitoimitukset tehdään vähäpäästöisesti pyörätoimituksin. Kuuden eri toimijan yhteinen pakettipiste on auki vuoden loppuun saakka Lapinlahdenkatu 16:ssa.

Sen sijaan, että jokainen kuljetusyritys ajaa ruuhkaiseen keskustaan omilla ajoneuvoillaan, yritykset tuovat paketteja yhteiseen jakelukeskukseen, josta ne koordinoidaan matkaan hyödyntäen esimerkiksi sähköpyöriä.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää päästötöntä pyöräjakelua verkkokaupasta tilatuille paketeille, mutta se mahdollistaa myös muut kokeilut keskusta-alueen logistiikkahaasteiden ratkaisemiseksi.

Rantakalliolle kaavoitettu pyöräbaana valituskierteessä Helsingissä – uusi laituri voisi muistuttaa 1920-luvun suositusta uimalaitoksesta

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Viriumin lisäksi hankkessa ovat mukana Neste, DB Schenker, Pakettipiste, A2B ja Fiuge.

Yritystoiminnan lisäksi keskukseen avataan Pakettipisteen pakettiautomaatti, josta kuka tahansa voi käydä noutamassa oman verkkokauppa-ostoksensa.

Helsingin vilkkaalla pyöräbaanalla roikkui hengenvaarallinen "hirttoköysi" – pyöräilijät tyrmistyneitä kaupungin toimintaan

"Pyöräilijät hipovat ihan hihaa" – Vilkkaalla sillalla turvaväleistä ei ole tietoakaan, arkkitehdin mukaan moni paikka pitäisi Helsingissä suunnitella uusiksi

– Konkreettisin muutos esimerkiksi Baanaa pitkin kulkeville työmatkalaisille on se, että samaa väylää hyödyntävät jatkossa myös logistiikan rahtipyörät. Uskomme että kaikki mahtuvat baanalle sulassa sovussa ja että kokeilu auttaa Helsingin profiloitumista yhä vahvemmin hyvän kaupunkielämän mahdollistajana, sanoo tiedotteessa Forum Virium Helsingin toimitusjohtaja Mika Malin.

Pohjoisbaana avattiin 2 vuotta sitten – nyt koko 1,5 kilometrin pyöräreitti menee remonttiin

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut