Ravintolayrittäjät rynnivät Senaatintorille – Hakemuksia tullut paljon: "Herättää valtavia toiveita"

Jättiterassi: Senaatintorin jättiterassin ravintolapaikoille riittää tunkua. Moni keskustan ravintoloitsija haki paikkaa. Korona on ajanut ravintolat valtavaan ahdinkoon.

Ravintola Sunnin ravintolapäällikkö David Chichton tähyää jo Senaatintorille ja odottaa jättiterassin avaamista. Sanna Jompero
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Senaatintorille suunnitellulle jättiterassille riittää kysyntää. Maanantaina umpeen menneessä haussa paikkoja oli maanantaina iltapäivään mennessä hakenut noin 80 ravintolayrittäjää.

– Kyllä oli yllätys, että hakemuksia on tullut näin paljon. Se mikä tulee ratkaisemaan, on kiinnostava sisältö ja konsepti, sanoi Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer maanantaina.

Muutaman viikon kuluttua avattavalle terassialueelle haetaan kuuttatoista yrittäjää. Asiakaspaikkoja on 480.

Yksi paikkaa hakeneista on torin kupeessa, Kotikortteleiden toisessa kerroksessa sijaitseva ravintola Sunn.

– Tämä herättää meissä valtavia toiveita. Tästä saa vähän hätäapua. Se olisi ainoa pelastus koko kesälle, kertoo ravintolan osakas Ulla-Maija Kangas.

Tavallisesti kesäkuu on ravintolan yksi tärkeimmistä myyntikuukausista.

– Nyt se on mennyt täysin pieleen, yrittäjä huokaa.

Lounasasiakkailla ja pitkälti yksityistilaisuuksilla elävän ravintolan toiminta on ollut täysin jäissä maaliskuussa alkaen.

– Me emme myy päivässä edes prosenttia siitä mitä viime vuonna. Muutama lounasasiakas. Viime viikolla myimme lounaita kolmessa päivässä kolmasosan siitä mitä tavallisesti yhdessä päivässä, Kangas toteaa.

Tällä hetkellä ravintola 16 työntekijästä töissä on vain kuusi, laskeskelee ravintolapäällikkö David Chichton.

Aluevaltaus torille olisi Sunnille uusi, sillä ravintolalla ei ole terassia lainkaan.

Kauppapaikkajohtaja Bauer kertoi viime viikolla, että torin ravintolapaikkavalinnoissa suositaan keskusta-alueen kahviloita ja ravintoloita.

Toinen paikkoja hakenut on Helsingissä noin 50 ravintolaa pyörittävä Noho Partners.

– Muutamalla ravintolalla olemme lähteneet hakemaan paikkoja. Kyseessä on kaikilla tavoin hieno hanke. Ei pelkästään siksi, että se auttaisi poikkeuksellisessa ravintolatilanteessa, vaan myös kulttuuritekona, sanoo liiketoimintajohtaja Eemeli Nurminen.

Koronan vaikutukset ovat näkyneet myös yrityksen ravintoloissa. Noho Partnersin ravintoloista Senaatintorille voisivat Nurmisen mukaan tulla esimerkiksi Salutorget ja Strindberg sekä yhteisomistusravintoloista esimerkiksi YesYesYes.

– Ravintolamme tekevät valintansa mukaan hakemisesta itsenäisesti.

Euroopassa on vastaavanlaisia ruoka- ja ravintolatoreja. Nurminen toivoo, että uusi jättiterassi olisi Suomessakin vasta alkua.

– Mahtavaa, että saamme Suomeen myös sellaisen. Toivottavasti se on siinä tulevaisuudessakin, eikä vain koronan ajan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut