Joukkoliikenteen matkustajamäärät kasvussa – muistan nämä viisi asiaa, kun matkustat

Raitiovaunujen kaikki ovet eivät ole olleet käytössä koronan vuoksi. HKL
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

HKL seuraa joukkoliikenteen ruuhkahuippuja, jotta väljyys joukkoliikenteessä riittäisi turvavälien pitämiseen. Esimerkiksi metroliikenteessä saatiin työpäivien ruuhka-aikoihin muutamaksi viikoksi kasvatettua vuoromääriä.

Matkustajamäärät ovat koronakriisissä ja etätöiden lisäännyttyä vähentyneet huomattavasti, mutta ovat tällä hetkellä kasvamassa, kun yhteiskunta taas avautuu hiljalleen.

Tiivistettynä ohjeistus joukkoliikenteessä matkustamiseen perustuu viiteen ohjeeseen: matkusta vain terveenä, muista turvaväli, yski hihaan tai nenäliinaan, muista pestä kädet ja suosi mobiilimaksua.

Lue myös: Matkustajakato syöksi HSL:n historiansa pahimpaan kriisiin – matkaliput kallistuvat ja reittitarjonnasta tingitään

Heti koronakriisin alkaessa kaluston ja asemien siivousta tehostettiin ja erityisesti usein kosketeltavia kohteita, kuten liukuportaiden käsijohteita ja kiinnipitotankoja pyyhitään tehostetusti. Kalustoa siivotaan varikoilla koronavirus huomioiden. Metroasemille asennettiin kaupunginkanslian tilauksesta käsidesipisteitä.

Kuljettajille on jaettu käsidesipulloja sekä raitiovaunujen vaunulaukkuun lisätty hengityssuojaimet ja kertakäyttökäsineet niitä tilanteita varten, joissa kuljettaja joutuu siirtymään matkustamon puolelle.

Jo epidemian alussa toimistotyöntekijät ohjattiin mahdollisuuksien mukaan etätyöhön ja raitiovaunujen matkustajapalvelu lopetettiin. Muuta kalustoa avoimemmissa nivelraitiovaunuissa ohjaamoalue on rajattu matkustajien kulkualueelta pois.

Lue myös:

Joukkoliikenteen matkat romahtivat 70 % – pyörähuollossa ruuhkia: "Monilla pyörä on lojunut 5–10 vuotta ilman käyttöä"

HSL:n säästöjen seuraus: Bussit voivat ruuhkautua samalla hetkellä, kun koronan toinen aalto uhkaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.