Lauttasaari saa takaisin suoran bussin Kamppiin – säästökuuri poistaa yhden linjan suunnitelmista

Lauttasaaren bussilinjoihin tulee muutoksia 10. elokuuta. Kokonaan uutena linjana aloittaa linja 22B Lauttasaaren metroaseman ja Katajaharjun välillä.

Lisäksi Lauttasaaressa liikennöi edelleen Espoon suunnan liityntäbussi 104 (Lauttasaari (M) – Haukilahti) sekä yölinja, jonka linjanumeroksi vaihtuu 21N. Sen reitti pysyy nykyisellään, mutta se alkaa kulkea Vattuniemessä Melkonkadun sijasta Itälahdenkatua pitkin.

Alun perin suunnitelmaan sisältyi myös Katajaharjun ja Vattuniemen välillä kulkeva Lauttasaaren sisäinen linja, mutta sitä ei perusteta koronaviruksen aiheuttaman HSL:n heikentyneen taloustilanteen takia.

Kaikki Lauttasaaren bussilinjat kulkevat edelleen Lauttasaaren metroaseman kautta. Lisäksi suora bussiyhteys Lauttasaaren ja Kampin välillä palaa.

Linjasto on suunniteltu yhteistyössä asiakkaiden kanssa syksystä 2019 alkaen. HSL:n hallitus hyväksyi Lauttasaaren uudet bussilinjat kokouksessaan helmikuussa 2020.

Työn alussa HSL selvitti liikkumiskyselyllä Lauttasaaressa kulkevien liikkumistottumuksia, minkä jälkeen HSL järjesti asukastyöpajan, jossa Lauttasaaressa liikkuvilta kuultiin toiveita ja kehitysehdotuksia.

Lue myös:

Joukkoliikenteen matkustajamäärät kasvussa – muistan nämä viisi asiaa, kun matkustat

Bussiyhtiö keksi ovelan myyntikikan – Maksa turvavälistä, osta tyhjä paikka

HSL leikkaa rajusti bussiliikennettä – liki 60 linjaa lopettaa liikennöinnin

Lauttasaaren uusi bussilinjasto koostuu kolmesta linjasta:

Linja 21: Kamppi (M) – Vattuniemi – Lauttasaari (M)

Linja 22: Punavuori – Ruoholahti (M) – Lauttasaari (M) – Katajaharju

Linja 22B: Lauttasaari (M) – Katajaharju

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut