Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Seiska: Juha Sipilä myy miljoonataloaan Sipoossa – laski hintaa 130 000 eurolla

Ministerin pestiä kansakunnan kusitolpaksi nimittänyt ex-pääministeri, kansanedustaja Juha Sipilä (kesk.) on pannut Sipoon talonsa myyntiin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Sipilä osti 350-neliöisen omakotitalonsa vuonna 2014 helpottamaan työskentelyään pääministerinä. Virallisesti hän ei ole sipoolaiseksi ryhtynyt, vaan on pysynyt kirjoilla kotikunnassaan Kempeleellä.

Sipoossa Juha Sipilän naapurustossa asuu kansanedustaja Harry Harkimo (liik.) ja muita vanhojen sipoolaissukujen jäseniä. Parisenkymmentä omakotitaloa käsittävä merellinen asuinalue Etelä-Sipoossa, heti Helsingin rajalla, on hyvin rauhallinen. Naapurustosta tulee taloja myyntiin ani harvoin. Esimerkiksi Sipilälle talonsa myyneet rakensivat uuden talonsa viereiselle tontille.

Juha Sipilän kolmikerroksinen talo seisoo jylhällä kalliolla niemenkärjessä.

Vaaleaksi rapatun kivitalon ikkunat antavat komean näkymän ulapalle.

Alueen asukkaiden yhteisomistuksessa olevan yksityisen uimarannan ja pienvenesataman edustalla merestä kurkistaa saari, Katrinholmen.

Perheasunnoksi rakennetun talon hinta oli 1 480 000 euroa vuonna 2014.

Juha Sipilä ei kertonut talon ostettuaan toteutunutta ostohintaa julkisuuteen. Hän ilmoitti vain, ettei koskaan maksa pyydettyä hintaa.

Nyt talon hinnaksi ilmoitetaan 1 350 000 euroa.

Miljoonatalon hintaan vaikuttaa sijainnin lisäksi luksuksesta kielivät yksityiskohdat, kuten italialaiset lattialaatat, mutta pääosin talo on rakennettu käytännöllisellä tavalla kodikkaaksi.

Myynti-ilmoituksen perusteella Sipilä on tehnyt talossa pientä pintaremonttia sekä ulkona että sisällä. Lisäksi alas rantaan on rakennettu puiset portaat yhdessä naapurin kanssa, ja talon omaan pihaan on rakennettu hirsinen paljukatos.

Isännän nikkaroinnista kuuluisaksi tulleen autotallin ovi on uusittu ja sisälle on asennettu ilmalämpöpumppu ja sähköauton latauspiste.