Iso pettymys lapsiperheille: yli 30 vuotta jatkunut kotieläintoiminta päättyy Helsingissä

Palaneen navetan tilalle Suutarilan Linnunradan leikkipuistossa ei rakenneta uutta.

Kesä on tarkoittanut monille lapsiperheille sitä, että pääsee ihastelemaan ja hoitamaan Linnunradan leikkipuistossa olevan navetan eläimiä. Viime uutena vuotena navetta kuitenkin paloi paikoin maan tasalle. Palo syttyi silminnäkijöiden mukaan ilotulituksesta.

Moni oli ehtinyt varaamaan itselleen eläintenhoitovuoroja, leikkipuiston työntekijöiden mukaan vuorot menevät todella nopeasti. Kesäisin leikkipuiston navetassa on perinteisesti pidetty lampaita, kanoja ja kaneja, joita on hoidettu yhdessä lasten ja alueen asukkaiden kanssa.

Lue myös: Suositun leikkipuiston tulipalo järkytti perheitä Helsingissä – 30-vuotinen perinne voi ensi kesänä katketa

Tänä kesänä eläinhoitotoimintaa ei voida järjestää, koska navettarakennus paloi purkukuntoiseksi uudenvuoden yönä. Uutta eläinsuojaa ei rakennuteta palaneen tilalle.

Kaupunki lohduttelee, että lähialueella sijaitsevat kaupungin ylläpitämät Fallkullan ja Haltialan eläintilat, joissa voi tutustua erilaisiin eläimiin ja seurata niiden elämää.

– Järjestämme tulevaisuudessa muunlaista hauskaa toimintaa ja tapahtumia yhdessä ideoiden alueen lasten ja asukkaiden kanssa, kertoo johtava leikkipuisto-ohjaaja Noora Hynynen.

Puistoalueelle tullaan rakentamaan uudet aitarakenteet ja leikkivälinevarasto sekä huolehtimaan pihan siisteydestä sekä käytettävyydestä.

Tämän kesän toiminta poikkeaa leikkipuisto Linnunradassa aiemmista kesistä. Linnunradassa järjestään 1.–3.-luokkalaisille päiväleirejä, joihin tulee ilmoittautua etukäteen. Kaikille alle 16-vuotiaille tarjotaan ilmainen kesäruokailu kello 12. Ruokailuun tulee varautua ottamalla mukaan oma lusikka ja vesipullo.

Leikkipuistossa ei järjestetä ohjattua toimintaa lapsiperheille eikä yleisötapahtumia koronatilanteesta johtuen. Linnunradan puistoalue kiinteine leikkivälineineen on kaikkien helsinkiläisten käytössä.

Myös Linnunradan kuntotutkimukset ovat valmistuneet. Tutkimusten perusteella on aloitettu korjausten suunnittelu. Tiloja voi käyttää normaalisti korjauksiin asti.

Rakennuksen ympärillä ei tutkimuksen mukaan ole salaojia. Lisäksi rakennuksen sokkeleissa tai maanvastaisissa seinissä ei ole vedeneristeitä. Piha-alueen sadevesiviemärit ovat pääasiassa kunnossa.

Päärakennuksen ulkoseinissä ja lattiarakenteissa on vanhoja kosteuden aiheuttamia vaurioita. Myös vesikatossa on paikallisia puutteita. Päärakennuksen ilmanvaihto vaatii laajempaa korjausta, jotta ilmamäärät saadaan vastaamaan nykyistä käyttöä.

Lue myös: Leikkipuistoissa riittänyt kuhinaa Helsingissä – terveydenhuoltoalan ammattilaiselta vetoomus: "Pysykää omalla pihalla, jos on pakko ulkoilla"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut