Husin historian suurimman hankkeen työmaalla tulipalo: Siltasairaalan sähkökeskus uusiksi

Siltasairaalan työmaalla Meilahdessa syttyi tulipalo touko-kesäkuun vaihteessa.

Rakennuttajana toimivan HUS Kiinteistöjen toimitusjohtajan Juha Tiuraniemen mukaan palo tapahtui sairaalatyömaalla tapahtui lauantaina 30. toukokuuta.

– Palo johtui työmaan sähkökeskuksen löystyneen kaapeliliitoksen aiheuttamasta kaapelin ylikuumenemisesta ja saatiin nopeasti hallintaan.

Tulipalo syttyi kaksiosaisen (ST- ja SY-osat) sairaalan SY-osan 5-lohkolla sijaitsevan torninosturin vieressä. Palosta aiheutui jonkin verran savuhaittoja. Sammutuksessa käytettiin vettä.

– Työmaahäiriöt jäivät vähäisiksi, Tiuraniemi jatkaa.

Toimitusjohtajan mukaan työmaan valmistumiseen tulipalolla ei ole ollut vaikutusta. Siltasairaalan työmaasivuilla todetaan kuitenkin, että vaikutuksia aikatauluun ja töiden tekemiseen on, mutta ne ovat vähäiset.

– Työmaalle on jouduttu hankkimaan uusi sähkökeskus ja tekemään tarvittavat kaapelointityöt sekä uusimaan pieneltä osalta eristeitä, toteaa projektipäällikkö Marita Perälä.

Siltasairaalan suunniteltu käyttöönotto on edelleen aikataulun mukaisesti vuonna 2023. Husin omistaman tulevan sairaalan pääurakoitsijana toimii SRV.

Tällä hetkellä vuonna 2018 alkanut rakentaminen on ajallisesti kohta puolessa välissä.

– Molempien osien sisävalmistustyöt ovat käynnissä. Yhdyskäytävän sillan asennustyöt käynnistyvät kesällä, Perälä valottaa.

Siltasairaala on Husin historian suurin rakennushanke. Se korvaa Töölön sairaalan ja osan Syöpätautien klinikasta. Rakennus liitetään toiminnoiltaan ja tiloiltaan Meilahden Tornisairaalaan, Kolmiosairaalaan sekä Syöpätautien klinikan edelleen käyttöön jääviin osiin.

Sairaalan bruttoala tulee olemaan 69 920 bruttoneliötä. Vertailun vuoksi esimerkiksi vieressä sijaitsevan, vuonna 2018 käyttöönotetun Uuden lastensairaalan pinta-ala on noin 45 000 bruttoneliötä.

Siltasairaalan rakentamisen kustannusarvio on 295 miljoonaa euroa. Uusi Lastensairaala tuli maksamaan vajaat 190 miljoona euroa.

Siltasairaala-nimi tulee siitä, että valmistuessaan se yhdistää 1960-luvulla rakennetut Tornisairaalan ja Syöpätautien klinikan rakennukset kaksikerroksisella yhdyskäytävällä.

Sairaala valmistuu vuonna 2022, mutta se otetaan käyttöön vuoden 2023 puolella.

Sairaalan teemaksi valittu Helsingin kantakaupungin elävä ympäristö näkyy muun muassa pintamateriaaleissa, väreissä ja opasteissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut