Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSL:n joukkoliikenteen kesäaikataulut voimaan ensi maanantaina – Koronan takia liikennettä supistettiin jo keväällä

Helsingin seudun liikenteessä (HSL) siirrytään ensi maanantaina eli 15. kesäkuuta kesäaikatauluihin, mikä aiheuttaa muutoksia joukkoliikenteeseen.

Suurimmat muutokset koskevat lähijunia, joiden aikatauluihin vaikuttavat kesällä tehtävät ratatyöt.

Koronatilanteen vuoksi suuressa osassa liikennettä on otettu jo kevään aikana käyttöön supistettuja aikatauluja, ja siksi esimerkiksi muutokset bussiliikenteeseen ovat nyt pieniä, HSL tiedottaa.

Pukinmäen Kehä I:n siltatyömaan takia R- ja Z-junat kulkevat harvennetulla vuorovälillä ruuhkan ulkopuolella.

Ruuhka-aikoina ajetaan noin kaksi R-junaa tunnissa, mutta ruuhkan ulkopuolella ja viikonloppuisin R-junien vuoroväli harvenee tuntiin. Näiden lisäksi myös Z-junille tulee muutoksia aikatauluihin. D-junia ei liikennöidä kesän aikana.

K-junilla on harvennettu 20 minuutin vuoroväli maanantaista perjantaihin aamusta iltaseitsemään, mutta junat ajetaan arkisin koko päivän kahdella yksiköllä eli normaalia pidempinä.

Metro kulkee ruuhka-aikaan metro kulkee Itäkeskuksen ja Tapiolan välillä 3,75 minuutin ja Tapiolan ja Matinkylän välillä sekä metron itäisillä haaroilla 7,5 minuutin vuoroväleillä.

Bussit ovat noudattaneet niin sanottua supistettua kesäliikennettä huhtikuun lopulta alkaen ja sen mukaisena liikenne jatkuu edelleen.

Lauantaisin ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan eikä supistetussa kesäliikenteessä ajeta perjantai- ja lauantaiöiden jatkettua yöliikennettä.

Suomenlinnan lautalla kesäaikataulu tulee kasvavan kysynnän takia käyttöön jo ensi lauantaina.

Arjen liikenne tiheni jo tällä viikolla, joten uusi aikataulu vaikuttaa erityisesti viikonlopun lauttavuoroihin.

Lautalla rajoitetaan matkustajamääriä niin, että sillä voi matkustaa väljästi turvavälit huomioiden.

Raitiovaunujen aikataulut muuttuvat, mutta linjojen vuorovälit säilyvät pääosin ennallaan. Linjoilla 2, 7 ja 9 on poikkeusreittejä.

Linja 2:n siirtyessä poikkeusreitille Pasilan aseman ja Eläintarhan välisellä osuudella ei ole raitioliikennettä. Puuttuvaa osuutta korvaa bussi 2X.

Kesäkuun lopulla Itä-Pasilassa alkaa katutyö, joka siirtää myös linjat 7 ja 9 poikkeusreitille 12. heinäkuuta asti, ja muuttaa samalla korvaavan linjan 2X reittiä Itä-Pasilassa.