Eerik, 30, osti hitas-asunnon ja aikoo asua siinä korkeintaan 5 vuotta – Kalasataman kupeessa rakennetaan nyt vauhdilla

Uudisalue: Kalasatamaan kuuluva Verkkosaari sai ensimmäiset asukkaansa.

Työmaakoneet pauhaavat, neonkirkkaissa liiveissä työmiehet laatoittavat, tasoittavat ja rakentavat. Kalasatamaan kuuluva Verkkosaaren uusi asuinalue kohoaa hurjaa vauhtia – eteläosan asunnot valmistuvat vuonna 2022. Työmaita on paljon ympärillä, ylhäällä heiluu nostokurkia ja rakenteita, ja tulee mieleen, että voiko saako täällä edes olla.

Alueella kuitenkin jo asutaan. Alueelle on valmistunut 11 asuintaloa, ja tänä vuonna valmistuu viisi lisää. Loput asunnot valmistuvat vuosina 2021 ja 2022. Katujen viimeistelytyöt tehdään sitä mukaan kuin rakennus kohdalla valmistuu.

Työmaahärdellistä huolimatta Eerik Salminen, 30, osti jo kaksi vuotta sitten asunnon Verkkosaareen rakentuneesta matalasta kerrostalosta. Muuttamaan hän pääsi viisi viikkoa sitten.

– Minulla ei ollut kiire muuttaa. Uudisrakennus mahdollisti myös vaikuttamisen materiaaleihin ja pintoihin, hän sanoo.

Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista

Kaikki asunnot hänen ympärillään on Salmisen mukaan jo myyty. Myös alueen projektinjohtaja Hannu Asikaisen käsityksen mukaan Verkkosaaren eteläosassa asunnot ovat olleet haluttuja.

– Rannassa joitain asuntoja on vielä myymättä. Varmaan siksi, että ovat niin saatanan kalliita, Salminen paukauttaa.

Tämä on siitä kiva, että joka paikkaan pääsee kävellen.

Capellanrannassa meren rannalla 7. kerroksen ja yli sadan neliön asunto maksaakin lähes miljoonan, 997 500 euroa. Kaksio samassa kerrostalosta irtoaa 475 500 eurolla.

Alueella on kova meteli päiväsaikaan, mutta illalla ja viikonloppuisin Verkkosaaressa on hyvin rauhallista, sanovat useat asukkaat. Tosin koronakevät on hieman käynyt etätyöläisten hermoille, kun välillä ei meinaa kuulla puheluitakaan työmaameluilta.

Verkkosaareen vuodenvaihteessa muuttanut pariskunta, Kirsi ja hänen miehensä, eivät tienneet, miten suuren työmaan keskelle he muuttavat. Pariskunta kuitenkin sanoo, että muuttaisi siitä huolimatta alueelle uudelleen.

– Tämä on siitä kiva, että joka paikkaan pääsee kävellen. Odotan sitä, että tänne tulisi enemmän kahviloita ja ravintoloita, Kirsi sanoo.

Asuntolaivojen piti tulla Herttoniemeen, mutta suunnitelmia hiotaan yhä – Laivuri: "Huomiotta jätettiin, että nämä eivät ole huviveneitä"

Fredrik, 26, pitää myös siitä, että kauppakeskus Redi ja palvelut ovat lähellä.

Hän on huomannut jo Verkkosaareen avautuneen olutravintola Janon terasseineen, muttei ole vielä ehtinyt piipahtaa siinä. Samassa rakennuksessa toisella kulmalla on myös jo ketjuksi kasvaneen Mama Mozzan ravintola.

Kaikki Verkkosaaressa kohdatut asukkaat eivät aio viipyä asuinalueella pitkään.

Eerik Salminen kertoo asuvansa korkeintaan viisi vuotta. Asunto on hitas, joten voitolla hän ei voi sitä myydä, mutta aikoo pitää asunnon hyvässä kunnossa vuokraamista silmällä pitäen.

Fredrik puolestaan on asunut Kalasatamassa viisi vuotta ja halusi siksi meren läheisyyteen. Hän kuitenkin uskoo viipyvänsä Verkkosaaressa vain vuoden, eli valmiista asuinalueesta hän ei pääse nauttimaan.

Verkkosaaren pohjoisosassa on meneillään katu- ja esirakentamisurakka. Asuntojen rakentaminen alkaa 2022 ja ensimmäiset asukkaat muuttavat 2023–24.

Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut