Eerik, 30, osti hitas-asunnon ja aikoo asua siinä korkeintaan 5 vuotta – Kalasataman kupeessa rakennetaan nyt vauhdilla

Uudisalue: Kalasatamaan kuuluva Verkkosaari sai ensimmäiset asukkaansa.

Fredrik muutti työkoneiden keskelle, mutta se ei miestä haittaa. Päivi Tuovinen
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Työmaakoneet pauhaavat, neonkirkkaissa liiveissä työmiehet laatoittavat, tasoittavat ja rakentavat. Kalasatamaan kuuluva Verkkosaaren uusi asuinalue kohoaa hurjaa vauhtia – eteläosan asunnot valmistuvat vuonna 2022. Työmaita on paljon ympärillä, ylhäällä heiluu nostokurkia ja rakenteita, ja tulee mieleen, että voiko saako täällä edes olla.

Alueella kuitenkin jo asutaan. Alueelle on valmistunut 11 asuintaloa, ja tänä vuonna valmistuu viisi lisää. Loput asunnot valmistuvat vuosina 2021 ja 2022. Katujen viimeistelytyöt tehdään sitä mukaan kuin rakennus kohdalla valmistuu.

Työmaahärdellistä huolimatta Eerik Salminen, 30, osti jo kaksi vuotta sitten asunnon Verkkosaareen rakentuneesta matalasta kerrostalosta. Muuttamaan hän pääsi viisi viikkoa sitten.

– Minulla ei ollut kiire muuttaa. Uudisrakennus mahdollisti myös vaikuttamisen materiaaleihin ja pintoihin, hän sanoo.

Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista

Kaikki asunnot hänen ympärillään on Salmisen mukaan jo myyty. Myös alueen projektinjohtaja Hannu Asikaisen käsityksen mukaan Verkkosaaren eteläosassa asunnot ovat olleet haluttuja.

– Rannassa joitain asuntoja on vielä myymättä. Varmaan siksi, että ovat niin saatanan kalliita, Salminen paukauttaa.

Tämä on siitä kiva, että joka paikkaan pääsee kävellen.

Capellanrannassa meren rannalla 7. kerroksen ja yli sadan neliön asunto maksaakin lähes miljoonan, 997 500 euroa. Kaksio samassa kerrostalosta irtoaa 475 500 eurolla.

Eerik Salminen (vas.) pääsi muuttamaan Verkkosaareen valmistuneeseen matalaan kerrostaloon reilu kuukausi sitten. Päivi Tuovinen

Alueella on kova meteli päiväsaikaan, mutta illalla ja viikonloppuisin Verkkosaaressa on hyvin rauhallista, sanovat useat asukkaat. Tosin koronakevät on hieman käynyt etätyöläisten hermoille, kun välillä ei meinaa kuulla puheluitakaan työmaameluilta.

Verkkosaareen vuodenvaihteessa muuttanut pariskunta, Kirsi ja hänen miehensä, eivät tienneet, miten suuren työmaan keskelle he muuttavat. Pariskunta kuitenkin sanoo, että muuttaisi siitä huolimatta alueelle uudelleen.

– Tämä on siitä kiva, että joka paikkaan pääsee kävellen. Odotan sitä, että tänne tulisi enemmän kahviloita ja ravintoloita, Kirsi sanoo.

Asuntolaivojen piti tulla Herttoniemeen, mutta suunnitelmia hiotaan yhä – Laivuri: "Huomiotta jätettiin, että nämä eivät ole huviveneitä"

Fredrik, 26, pitää myös siitä, että kauppakeskus Redi ja palvelut ovat lähellä.

Hän on huomannut jo Verkkosaareen avautuneen olutravintola Janon terasseineen, muttei ole vielä ehtinyt piipahtaa siinä. Samassa rakennuksessa toisella kulmalla on myös jo ketjuksi kasvaneen Mama Mozzan ravintola.

Verkkosaaren alue on tällä hetkellä hyvin levoton päivisin. Päivi Tuovinen

Kaikki Verkkosaaressa kohdatut asukkaat eivät aio viipyä asuinalueella pitkään.

Eerik Salminen kertoo asuvansa korkeintaan viisi vuotta. Asunto on hitas, joten voitolla hän ei voi sitä myydä, mutta aikoo pitää asunnon hyvässä kunnossa vuokraamista silmällä pitäen.

Fredrik puolestaan on asunut Kalasatamassa viisi vuotta ja halusi siksi meren läheisyyteen. Hän kuitenkin uskoo viipyvänsä Verkkosaaressa vain vuoden, eli valmiista asuinalueesta hän ei pääse nauttimaan.

Verkkosaaren pohjoisosassa on meneillään katu- ja esirakentamisurakka. Asuntojen rakentaminen alkaa 2022 ja ensimmäiset asukkaat muuttavat 2023–24.

Verkkosaareen avautuneella ravintolalla ei ole vielä paljoa asiakkaita lähialueella. Toisaalta alueella on paljon työmaan työntekijöitä. Päivi Tuovinen

Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Salaattibaarit tekivät paluun kauppoihin tauon jälkeen – "Koronan leviämisriski ottimien välityksellä pieni"
 4. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 5. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 6. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 7. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 8. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 9. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 10. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 11. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia
 12. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 13. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 14. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia
 15. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 4. IS: Turkulainen Kristina ällistyi – Postissa tuli kirje ja 1200 dollaria presidentti Donald Trumpilta
 5. T24: Viron koronatilanne 1. heinäkuuta: Viruksen leviämisvauhti jatkaa hidastumistaan
 6. Vihamielinen peli-ilmiö käänsi päitä Helsingin keskustassa – nämä 5 asiaa jokaisen tulee tietää The Last of Us Part II:sta
 7. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 8. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 9. Ainutlaatuinen saari avautuu retkikohteeksi Helsingissä – 1800-luvun luotsituvasta tehtiin ravintola
 10. Upouuden koulun lasikatto ei kestänyt rankkasateita – "Seuraava ongelma on kosteuden aiheuttama huono sisäilma"
 11. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 12. T24: Viru-hotellin uusi johtaja Sari Sopanen: Paluu Tallinnaan on paluu juurille
 13. Helsingissä hukkui kesäkuussa 5 ihmistä – MTV: Uimarannoille varoituskylttejä arabiaksi ja somaliksi
 14. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 15. Lähes 100 päivää palanut koronasymboli sammutettiin Helsingissä – hotellinjohtaja paljastaa, kuinka jättisydän tehtiin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.