Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tutkija ja näyttelijä-koomikko ovat tuoreet Stadin Friidu ja Kundi

Tämän vuoden Stadin Friiduksi ja Kundiksi on valittu tutkija ja opettaja Laura Kolbe ja näyttelijä, ohjaaja ja stand-up koomikko Jaakko Saariluoma.

Valinnan teki Stadin Slangi ry, joka on Suomen suurin kotiseutuyhdistys.

Stadin Friidu tutkija Laura Kolbe, 63, on henkeen ja vereen kaupunkilainen, hehkuttaa Stadin Slangi tiedotteessa. Lapsuuden ja nuoruuden maisemaa oli esikaupunki; kotiseutua ovat olleet Pohjois-Haaga ja Lauttasaari, ja tätä nykyä Kruununhaka.

Kolbe katsoo edustavansa urbaaneja, liberaaleja ja kaupunkiyhteisöllisyyttä korostavia arvoja.

Stadin Slangin mukaan Kolbe on kulttuurin, teatterin, baletin, oopperan, museoiden, näyttelyiden ja kesäjuhlatapahtumien suurkuluttaja. Hän jumppaa ja liikkuu lähes päivittäin.

Perheeseen kuuluvat puoliso, lakimiehenä toimiva Thomas Forss sekä lapset Johannes ja Carolina.

Stadin Kundi Jaakko Saariluoma, 53, tuntee kotikaupunkinsa eri kolkat, kertoo Stadin Slangi. "Hän on syntynyt itäisessä Stadissa, jossa on asunut useilla eri alueilla. Siellä vahvana oleva slangin kieli on tarttunut myös Jaakon puheeseen."

Idästä tie on kulkenut monien eri alueiden kuten Sörnäisten ja Töölön kautta nykyiselle kotiseudulle Pohjois-Helsinkiin.

Saariluomalla on kaksi jo aikuista lasta, ja isän rooli on ollut yksi hänen mieluisimmista rooleistaan.

Saariluoma on hankkinut meriittejä televisiostudioiden lisäksi teatterilavoilta. Etenkin stand-up komiikka on jo usean kymmenen vuoden ajan vienyt häntä erilaisille estradeille, tiedotteessa kerrotaan.

Saariluoma on valmistunut teatterikorkeakoulusta vuonna 1994 ja on näyttelemisen lisäksi ohjannut useita esityksiä.