Kävely-ympäristö kohenee Töölössä

Syyskuussa alkaneet Olympiastadionin ympäristön kävely- ja pyöräteiden parannustyöt valmistuvat kesäkuun loppuun mennessä. Enää jäljellä ovat viimeiset asfaltoinnit, vihertyöt, liikennemerkkien asennukset, tiemerkinnät ja siivous.

Uudistuksia on tehty Olympiastadionin etukentällä ja pohjoisella raitilla sekä Tahkontiellä ja Hammarskjöldintiellä. Vilkkaalle Hammarskjöldintielle on rakennettu erilliset pyörä- ja kävelytiet, jotka selkeyttävät alueella liikkumista.

Pyöräliikennettä palvelee jatkossa punaisella asfaltilla päällystetty, kaksisuuntainen pyörätie, joka vastaa tasoltaan baanaa. Jalankulkijoille on puolestaan tehty reunakivellä erotettu, korotettu jalkakäytävä.

Reittien varrelle istutetaan kaupunkilaisten iloksi parikymmentä puuta ja viisisataa pensasta. Perinteikkäät, 1950-luvulla suunnitellut kuparipatavalaisimet ovat käyneet entisöitävänä ja palanneet paikoilleen valaisemaan stadionin ympäristöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.