Käärmepelko elää sitkeässä – kyitä tavataan Helsingissä näissä paikoissa

Luonto: Rauhoitetun rantakäärmeen tappamisesta voi saada sakot.

Kyykäärmeitä on muun muassa Itä-Helsingissä ja niistä on havaintoja myös Malminkartanon täyttömäeltä. Arkisto/Juha Perämäki

Vaikka Suomessa on vain yksi myrkyllinen käärme, eli kyy, joillakin on tarve tappaa kaikki pihapiirissä luikertelevat käärmeet. On kuitenkin hyvä muistaa, että esimerkiksi rauhoitetun rantakäärmeen tappamisesta voi rapsahtaa sakot.

– Jos tietää käärmeistä, pystyy myös käsittelemään tällaista käärmepelkoa paremmin. Joillekin se on ”käärme kuin käärme”, vaikka joskus rantakäärmettä on pidetty hyötyeläimenäkin, Helsingin luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Antti Halkka sanoo.

Tiesitkö tämän kyykäärmeistä? Parittelua kestää kuukauden ajan ja vasta sitten koiras saa syödä

Kyy sen sijaan on rauhoittamaton, ja sen tappamisesta ei seuraa sakkoa, mutta silti suositeltavaa on esimerkiksi viedä käärme kauas omasta kotipihastaan. Käärmeitä liikkuu Helsingissä etenkin rauhallisemmilla alueilla. Pihoihin käärmeitä tulee harvoin. Toisaalta, jos rantakäärmeen antaa olla, niitä voi tullakin.

– Esimerkiksi Lauttasaaressa on paikkoja, joissa on rantakäärmeitä, lisäksi niitä sekä kyitä voi tavata muun muassa Vuosaaressa ja Uutelassa, ja monin paikoin Itä-Helsingissä, Halkka luettelee.

"Valitettavasti ylilyöntejä on jo nähty" – Hanhiraivo voi leimahtaa puistossa, valkoposkihanhen hinta on 336 euroa

Kyy luikerteli kotioven eteen Vuosaaressa – kuvat

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut