Vanhaan telakkamestarin taloon avautui Helsingissä rantakahvila jossa huhkitaan aamusta iltaan – "Työnteko tuntuu vähemmän työltä, kun katselee koko päivän merta"

Kahvilat: Helsingin kesäkahviloissa on koronasta huolimatta myös uusia yrittäjiä.

– Onhan tämä ihan kreisiä. Muut sulkevat, ja me avataan, Harriet Kolehmainen naurahtaa.

Kolehmainen, Tapio Tuominen ja Annika Kartau ovat avanneet Mustikkamaalle vanhaan telakkamestarin taloon Café Blobban. Nimi tulee Mustikkamaan slanginimestä.

– Blobbasta Högikseen, Högiksestä Hagikseen, Kolehmainen toteaa.

Kolehmainen ja Tuominen ovat pariskunta ja Kolehmainen ja Kartau ystävyksiä, jotka opiskelivat samaan aikaan Ayurveda-instituutissa intialaista luontaislääketiedettä. Kaikilla oli kokemusta yrittämisestä.

Kun kolmikolle tarjoutui mahdollisuus avata rantakahvila historialliseen hirsitaloon Hopeasalmen rannalle, he päättivät tarttua tilaisuuteen.

– Tuntui, että jos tämän tilaisuuden päästää käsistään, tällaista ei enää tule. Ja jossain vaiheessa on niin vanha, ettei tällaista enää jaksaisi, Kartau perustelee.

Mitä löytyy merestä Helsingin paraatipaikoilta? HU:n magneettiin tarttui kaikenlaista – mutta sitten meribiologi teki huolestuttavan havainnon

Blobban avaaminen on vaatinut kovaa työtä. Vuokrasopimus allekirjoitettiin toukokuun alussa, ja siitä alkoi remontti.

Yrittäjät epäilivät, että remonttiin olisi ollut aikaa touko- ja kesäkuu. Kun valtiovalta päättikin avata ravintolat jo kesäkuun alussa, tahtia piti kiristää.

– Täällä on ollut ihan hurja meno yötä päivää. Muutama viikko on mennyt neljän tunnin yöunilla. Istumme nyt oikeastaan ensimmäistä kertaa yhdessä alas, Kartau kertoo.

Talon keittiö paloi viime kesänä. Se on uusittu kokonaan. Asiakastilat on siivottu, maalattu ja tapetoitu. Lisäksi esille on kaivettu yli satavuotiasta hirsiseinää.

Jotenkin palaset ovat loksahdelleet paikoilleen. Kolehmainen kertoo, että eräänä aamuna yrittäjät totesivat tarvitsevansa graafikkoa. Samana päivänä sisään käveli graafikko tarjoamaan palveluitaan.

Blobbassa on tarjolla kahvia, teetä, leivonnaisia ja lounaskeittoja. Aurinkoisella terassilla on A-oikeudet. À la carte aloitetaan, kunhan kokki löytyy.

Blobban erikoisuuksina on laaja teevalikoima ja sikurikahvi. Viikonloppuisin terassilla nautitaan aamiaista ja joogataan. Yrittäjät aikovat myös kutsua lähituottajia esittelemään tuotteitaan.

– Sadepäivinä laitamme takan päälle, otamme lautapelit esille ja pidämme koulutuksia. Tarkoituksena on järjestää myös ayurveda-koulutuksia, Kartau kertoo.

"Olin kyllästynyt Pariisiin", sanoo Marine Moser, joka pitää nyt ravintolaa Vallilassa – ja myy vegaanisia ranskalaisherkkuja

AsiakaspalvelupäällikKÖ Serafina tulee pyytämään rapsutuksia. Kultaisennoutajan lisäksi perheyrityksessä työskentelee kymmenkunta ihmistä. Aamiaiskokkina häärii Annika Kartaun äiti Urve Kartau, ja tarjoilusta vastaa Tuomisen ja Kolehmaisen tytär Iida Tuominen.

Vaikka kesä on rantakahvilan pitäjille kiireistä aikaa, työnteko ei heitä harmita.

– Olemme etuoikeutettuja, että saamme olla tällaisessa ympäristössä ja katsella koko päivän merta, aurinkoa ja vehreyttä. Työnteko tällaisessa paikassa tuntuu vähemmän työltä, Kartau sanoo.

Tiedätkö syöneesi Rautatiepiirakkaa? – HU lähti perinneherkun jäljille ja päätyi Aseman uumenissa yllättävään paikkaan

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut