Juhlatilabisnes kuoli koronaepidemiaan, joten Roope Juutilainen ryhtyi pyörittämään satamakahvilaa Laajasalossa – "Tämä tuli hyvään saumaan"

Roope Juutinen pilkkoo nakkeja satamakahvila Messissä Helsingin Laajasalossa. Nakeista voi päätellä, että tänään on lounaaksi nakkikeittoa.

Messi on toiminut Sarvaston venesatamassa kymmenisen vuotta, mutta yrittäjä on uusi. Juutinen on pyörittänyt Messiä vapusta lähtien. Hänestä tuli rantakahvilan pitäjä koronan vuoksi.

– Tämä tuli hyvään saumaan. Pyöritän normaalisti kahta juhlatilaa, joissa järjestetään yksityistilaisuuksia. Kun rajoitukset astuivat voimaan, kaikki tilaisuudet peruttiin ja se homma kuoli kokonaan. Tilanne ei ole normalisoitunut vieläkään.

Vanhaan telakkamestarin taloon avautui Helsingissä rantakahvila jossa huhkitaan aamusta iltaan – "Työnteko tuntuu vähemmän työltä, kun katselee koko päivän merta"

Juutinen on toiminut yrittäjänä ravintola- ja tapahtuma-alalla noin 25 vuotta. Nyt hän on pannut tuulemaan Messissä. Sisällä on tehty pintaremonttia ja keittiö on uusittu.

– Puolessatoista kuukaudessa on saatu aika paljon muutosta aikaan, ja lisää tulee vielä. Keittiö on pieni, mutta se mahdollistaa aika kunnianhimoisen tarjonnan.

Lounasaikaan Mesissä on tarjolla keittolounasta. Illalla à la carte -listalta löytyy kaksi erilaista burgeria, joissa on muun muassa korealaisittain maustettua pitkään kypsytetty possua.

Messissä on kolmisenkymmentä asiakaspaikkaa. Pöytiä on vähennetty, jotta asiakkaat pystyvät pitämään riittävät turvavälit.

Kahvilabuumi levisi lähiöihin – Anne Winter leipoo jopa pari sataa korvapuustia päivässä: "Tarkoitus on, että olemme enemmän kuin kahvila"

Juutinen kertoo, että asiakkaat ovat löytäneet Messiin ilahduttavan hyvin.

– Meillä oli heti vappuna koko päivän jonoa. Ja samat ihmiset ovat tulleet uudelleen ja uudelleen. Se on paras palaute, koska suomalaiset eivät yleensä avaa suutaan.

Juutinen kutsuu keittiötä näköalatoimistokseen. Ikkunoista voi seurata ohi kulkevia veneitä. Messi on Juutisen mukaan mukavin paikka, mitä hän on urallaan pyörittänyt.

– Se on tuo meren läheisyys. Tuossa on koko ajan pientä liikettä, kun ihmiset lähtevät vesille.

Messiä ei ole varsinaisesti tarkoitettu yksityistilaisuuksiin, mutta sunnuntaina 7. kesäkuuta, Roopen ja Suvin nimipäivänä, siellä järjestettiin yksi sellainen.

Juutisen ja hänen vaimonsa Suvi Oja-Heiniemen piti juhlia 10-vuotishääpäiväänsä Italian Toscanassa, jossa he menivät naimisiin.

– Juhlia piti viettää samassa paikassa ja samalla jengillä.

Korona kuitenkin perui matka-aikeet. Niinpä juhlat siirtyivät luontevasti Messiin.

– Ei oltu Italiassa, mutta aika pitkälti sama jengi oli koossa.

"Ainutlaatuinen 1930-luvun pihapiiri käyttöön" – Kun isot tapahtumat oli pakko perua, Teurastamolla päätettiin hyödyntää aluetta toisin

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut