Helsingin Lapinlahti-riita päätyi New York Timesin laajaan artikkeliin – Muumi-yhtiö kertoo vetäytyvänsä hankkeesta

Helsingissä yhä jatkuva kamppailu Lapinlahden entisen sairaalan ja alueen kohtalosta on päätynyt uutiseksi Yhdysvaltoihin ja merkittävään New York Times -julkaisuun.

Helsingin kaupunki on halunnut myydä Lapinlahden kiinteistösijoitusyhtiö NREPille, joka olisi tuonut alueelle muun muassa hotellin ja Muumi-kampuksen. Samaan aikaan alueella työskentelevät matalan kynnykset toimijat ovat saaneet kansanliikkeen taakseen sekä useita nimekkäitä henkilöitä muun muassa kulttuurin saralta.

Nyt Moomin Characters Oy kertoo kuitenkin NY Timesille, että se on vetäytynyt hankkeesta.

Lapinlahteen piti tulla myös Tove Janssonin kotimuseo. Ylipäänsä Muumit ovat olleet yllättävän vähän esillä Helsingissä, vaikka Janssonin lapsuudenkoti sijaitsee Katajanokan Luotsikadulla.

Lautakunta hylkäsi Lapinlahden sairaalan myynnin – uutta ratkaisua valmistelemaan nimitetään selvittäjä

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta torppasi Lapinlahti-hankkeen aiemmin vihreiden ja vasemmiston äänillä, mutta pormestari Jan Vapaavuori käytti otto-oikeuttaan ja toi esityksen hieman muokattuna maanantaiseen kaupunginhallitukseen, jossa asia jäi pöydälle hautumaan.

NY Times kertoo Vapaavuoren kieltäytyneen kommentoimasta lehdelle asiaa.

Vääntö Lapinlahden sairaalasta huipentuu – hotellin ja Muumi-kampuksen rinnalle kiri toinen vaihtoehto

Kokoomuspäättäjä Lapinlahden ympärillä käydystä keskustelusta – "Masinoitu kampanja, joka perustuu merkittäviltä osin väärään tietoon"

Historialliselle sairaala-alueelle rakennetaan Muumi-kampus – "Lapinlahti tulee jatkossa houkuttelemaan sekä aikuisia että lapsia"

Lapinlahden ideakilpailusta pudonneet nykykäyttäjät vaativat ehdotustaan käsittelyyn – "Olisi suuri menetys, jos kaupunki ei tätä hyödynnä"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut