Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Lapinlahti-riita päätyi New York Timesin laajaan artikkeliin – Muumi-yhtiö kertoo vetäytyvänsä hankkeesta

Helsingissä yhä jatkuva kamppailu Lapinlahden entisen sairaalan ja alueen kohtalosta on päätynyt uutiseksi Yhdysvaltoihin ja merkittävään New York Times -julkaisuun.

Helsingin kaupunki on halunnut myydä Lapinlahden kiinteistösijoitusyhtiö NREPille, joka olisi tuonut alueelle muun muassa hotellin ja Muumi-kampuksen. Samaan aikaan alueella työskentelevät matalan kynnykset toimijat ovat saaneet kansanliikkeen taakseen sekä useita nimekkäitä henkilöitä muun muassa kulttuurin saralta.

Nyt Moomin Characters Oy kertoo kuitenkin NY Timesille, että se on vetäytynyt hankkeesta.

Lapinlahteen piti tulla myös Tove Janssonin kotimuseo. Ylipäänsä Muumit ovat olleet yllättävän vähän esillä Helsingissä, vaikka Janssonin lapsuudenkoti sijaitsee Katajanokan Luotsikadulla.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta torppasi Lapinlahti-hankkeen aiemmin vihreiden ja vasemmiston äänillä, mutta pormestari Jan Vapaavuori käytti otto-oikeuttaan ja toi esityksen hieman muokattuna maanantaiseen kaupunginhallitukseen, jossa asia jäi pöydälle hautumaan.

NY Times kertoo Vapaavuoren kieltäytyneen kommentoimasta lehdelle asiaa.