Huviajelu Kaivopuiston rannassa loppuu – kaupunki muuttaa osan tiestä kävelykaduksi

Kaivopuiston rannassa tehdään muutoksia liikennejärjestelyihin. Kaisa Paastela

Kaivopuiston edustalla sijaitseva Ehrenströmintie muuttuu kävelykaduksi Mattolaiturilta Kylpylänaukiolle.

Kyse on kokeilusta, jossa lisäksi Merisatamanranta ja Ehrenströmintie muutetaan rauhallisen liikkumisen kaduiksi. Penkit ja istutuslaatikot kadulla hillitsevät läpiajoa, samalla viestien autoilijalle pihakatumaisesta luonteesta.

Alueella on mahdollista pysäköidä kadun varren lisäksi Kylpylänaukion pysäköintialueella. Osaan nykyisistä kadunvarsipysäköintipaikoista sijoitetaan katukalusteita. Pyöräliikenne siirretään ajoradalle. Muutokset ovat voimassa elokuun loppuun.

Kaivopuiston ja Merisataman virkistyskäyttö on poikkeusolojen aikana lisääntynyt. Alkanut kesä- ja veneilykausi on pahentanut ruuhkia ja ongelmaksi on muodostunut esimerkiksi jonot jäätelökioskien edustalla.

"Retkitouhu on joillain mennyt vähän villiksi" – Nuuksion puistonjohtaja: Suosituimman alueen kantokyky ylittynyt

Kaupunkilaiset ovat toivoneet Merisatamanrannan ja Ehrenströmintien kävelyalueen laajentamista niin sosiaalisessa mediassa, kaupungin palautejärjestelmän kautta kuin asukkaiden vetoomuksessa.

– Suosituissa virkistyskohteissa, kuten Kaivopuiston rannassa on poikkeusolojen aikana liikkunut aiempaa enemmän kaupunkilaisia ja liikkumistila on saatujen runsaiden palautteiden perusteella käynyt vähiin. Tilanteen parantamiseksi Kaivopuiston rannan kaduilla kokeillaan kesän ajan kävelijöiden määrät paremmin huomioon ottavia katujärjestelyjä, pormestari Jan Vapaavuori kertoo tiedotteessa.

– Kantakaupungin kesän liikennemäärät ovat tutkitusti 50 prosenttia pienemmät kuin muina vuodenaikoina, muistuttaa kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho.

Kokeilun onnistumista seurataan kesän ajan aktiivisesti. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus kertoa näkemyksensä tehdyistä katutilan muutoksista 22. kesäkuuta alkaen aina elokuun loppuun asti osoitteessa kerrokantasi.hel.fi.

Helsingin keskustan läheltä katoaa 360 ilmaista parkkipaikkaa – tänne auton voi pysäköidä pidemmäksi aikaa

Katukohteita myös havainnoidaan säännöllisesti esimerkiksi seuraamalla järjestelyjen vaikutusta jalankulkuvirtoihin.

– Kokemuksellinen tieto toimenpiteiden onnistumisesta sekä uusista muutostarpeista on tärkeää. Mikäli millä tahansa kulkumuodolla liikkujille aiheutuu muutoksista haittaa, tilanne arvioidaan uudelleen. Kokeilua on mahdollista myös parantaa kesän aikana, kaupunkiympäristön katu- ja liikennesuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen sanoo tiedotteessa.

Helsingissä on toinenkin "Seurasaari", josta vain harva tietää – yksityinen puisto on kaupungin komeimpia

Herlinien säätiö osti jättimäisen huvilan Kaivopuistosta – "Tutustumme rakennukseen rauhassa ja ryhdymme pohtimaan tiloihin sijoitettavia toimintoja"

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut