Urheiluseura HSK:n pitää palauttaa kaupungille reilut 57 000 euron avustukset – viime ja tämän vuoden tuet ennallaan

Taitoluisteluseura HSK:lta peritään takaisin vuoden 2018 avustukset, 57 421 euroa. HSK:n muodostelmajoukkuevalmentaja nousi otsikoihin alkuvuonna 2020, kun Yle kertoi valmentajan nöyryyttäneen luistelijoita. Suomen taitoluisteluliitto langetti valmentajalle vuoden kilpailukiellon.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan tiistaina periä takaisin Helsingfors Skridskoklubb rf – Helsingin Luistinklubi ry:n kaupungilta saaman vuoden 2018 toiminta-avustuksen 27 663 euroa ja tilankäyttöavustuksen 29 758 euroa eli yhteensä 57 421 euroa. Päätös syntyi äänestyksen tuloksena 10–3.

Liikuntajaosto päätti kokouksessaan aiemmin kesäkuussa periä takaisin 7 prosenttia HSK:n saamasta vuoden 2018 avustussummasta. Jaoston kokouksen jälkeen apulaispormestari Nasima Razmyar käytti otto-oikeuttaan ja toi päätöksen kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan käsiteltäväksi.

Lautakunta perustelee koko vuoden 2018 avustussummien takaisinperintää liikunnan avustusten hakuohjeissa mainittujen hyvän hallintotavan ja Reilun Pelin periaatteiden noudattamatta jättämisellä.

Avustuksen myöntäjän ja avustuksen saajan välisessä asiassa ei ole kyse kurinpitomenettelystä, vaan siitä että seura ei ole toiminut eettisten periaatteiden mukaisesti.

Sen sijaan vuoden 2019 aikana HSK on lautakunnan mukaan ryhtynyt riittäviin toimenpiteisiin saattaakseen toimintansa Reilun Pelin periaatteiden mukaiseksi, ja että takaisinperintään ei ole perusteita.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto myönsi seuralle 9. kesäkuuta avustuksia yli 64 000 euroa vuodelle 2020.

HSK:n edustaja kertoi Helsingin Sanomille toukokuussa, että hyllytettynä ollut Mirjami Penttinen palaa kesäkuussa valmentamaan seuraan, kun koronarajoituksia lievennetään.

– Maailmanmestarivalmentajia ei ole joka oksalla, HSK:n puheenjohtaja Mikael Nyberg sanoi lehdelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut