Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurstin Valinnasta ruokakassin hakee nyt 600 henkeä päivässä – jono kiemurrellut pitkin Kalliota, Sini Hurstilla on asiaan yksinkertainen selitys

Ohikulkijat ovat tällä viikolla hieraisseet silmiään Helsinginkadulla, kun Hurstin Valintaan kiemurteleva leipäjono on näyttänyt ennätyksellisen pitkältä.

Ruokakassia hakemaan tulleiden jonon häntäpää on ollut jopa Kustaankadulla ja Vaasankadulla saakka.

Totuus jonon massiivisuudesta on kuitenkin toinen.

– Itse asiassa jono vaikuttaa pidemmältä kuin se onkaan, koska korona-aikaan noudatetaan tietenkin turvavälejä. Välejä myös valvotaan, kertoo Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n toiminnanjohtaja Sini Hursti.

Lue lisää: Näin Sini Hursti astui isänsä Heikki Hurstin saappaisiin .

Keskiviikkoisin ja perjantaisin jaettavia ruokakasseja on viime viikkojen aikana jonottanut kumpanakin päivänä noin kuutisensataa avuntarvitsijaa.

Määrä on vain vajaa viidennes verrattuna siihen aikaan, jolloin jonot olivat pisimmillään.

– Enimmillään normaalijakelun aikana jonossa on ollut jopa 3 400 hakijaa, Hursti laskee.

Hurstin Valinnassa siirryttiin tavanomaisesta ruokajakelusta valmiiksi pakattujen kassien jakamiseen koronakriisin iskiessä Suomeen maaliskuun puolivälissä.

Lue lisää: Näin Sini Hursti kertoo työsarastaan avustusjärjestön johdossa

Ruokakassien hakijoiden ikärakenne on keväällä muuttunut.

– Nuoria hakijoita on nyt enemmän kuin ennen. Se saattaa johtua siitä, että heillä on lomautusten vuoksi mahdollisuus hakea kasseja päivisin, Hursti pohtii.

Valmiiksi pakatuissa kasseissa on leivän lisäksi muun muassa lihaa, kanaa tai makkaraa sekä noin kolmea erilaista vihannesta ja kahta erilaista hedelmää.

Kassiin kuuluu lisäksi esimerkiksi juustoja ja muita maitotuotteita sekä karamelleja.

– Yhden kassin laskennallinen arvo on noin 35 euroa, Sini Hursti laskee.