Suursuon sairaalan koronaepidemia on selätetty – sairastuneista 16 potilasta menehtyi, 122 testattiin

Suursuon sairaalan koronaepidemia on ohi. Arkistokuva. Sanna Jompero
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Suursuon sairaalan koronaepidemia näyttää olevan ohi, kertoo kaupunki. Sairaalassa purettiin viimeisetkin koronaeristykset kesäkuun alussa.

Suursuon sairaalassa todettiin kevään aikana koronavirustartunta 42 työntekijällä ja 32 potilaalla. Tartuntoja todettiin viidellä osastolla.

Sairastuneista potilaista suurin osa sai koronavirustartunnan todennäköisesti sairaalassa. Sairastuneista 16 menehtyi. Kuukausi sitten menehtyneitä oli 12. Moni heistä sairasti vaikean sairauden loppuvaihetta tai oli saattohoidossa.

Lue myös: Suursuon sairaalassa todettu 67 koronavirustartuntaa – 12 kuollut

– Potilaiden osalta tiedämme, että osa sairastuneista sai tartunnan jo ennen sairaalaan tuloa. He ovat saaneet tartuntoja useista eri lähteistä, epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo tiedotteessa.

Tartunnan saaneista työntekijöistä valtaosa oli hoitajia. Tartuntoja todettiin myös muilla työntekijöillä.

– Henkilöstön tartuntojen lähdettä ei suurimmassa osassa tapauksista pystytty varmuudella jäljittämään. Tartunnan lähteet ovat olleet moninaisia, Isosomppi jatkaa.

Lue myös: Laakson sairaala-alueen koronaepidemia on ohi, 10 potilasta menehtyi – testejä otettiin kaikkiaan yli 1 000

Epidemian hillitsemiseksi työntekijöitä testattiin laajasti. Seulonnassa koronavirustestejä otettiin yhteensä 122. Tartuntoja löytyi 12 työntekijältä.

Suursuon sairaalassa on noudatettu THL:n ja Husin koronaviruspandemian suojautumisohjeita. Suojautumista tehostettiin entisestään sairaalan epidemian alettua.

Kaikkien, myös oireettomien potilaiden hoidossa ja henkilökunnan välisissä kontakteissa otettiin käyttöön kirurginen suu-nenäsuojain. Niillä osastoilla, joilla todettiin koronavirustartuntoja, otettiin lisäksi käyttöön pisara- ja kosketusvarotoimenpiteet.

– Epidemiatilanteessa aikaisin toteutetut laajat henkilöstön seulonnat ja suojaustason nostaminen olivat keskeisiä toimia, joilla epidemia saatiin hallintaan, Isosomppi korostaa tiedotteessa.

Lue myös: Koronaviruksen kuolonuhreista lähes kaikilla perussairaus – Tämä koronavirustartunnoista nyt tiedetään

Lue myös: Helsingin koronakuolemat keskittyvät hoivakoteihin – "Tartunnan saaneita ja menehtyneitä on sekä kaupungin omissa että ostopalveluyksiköissä"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.