Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulli paljasti marihuanalähetyksiä yli kolmen miljoonan euron arvosta – Huumeita lähetettiin jopa Airbnb-asuntoihin

Tulli on paljastanut useita törkeitä huumausainerikoksia, jossa Suomeen on lähetetty Espanjasta isoja määriä kannabiskukintoja eli marihuanaa, Tulli tiedottaa.

Tullilla on ollut tutkinnassa kaksi samantapaista rikosten vyyhtiä, joissa lähetysten katukauppa-arvo on arviolta yhteensä yli kolmen miljoonan euron arvosta.

Esitutkinnassa on ollut rikoskokonaisuus, jossa Espanjasta lähetettiin Suomeen viime vuonna yhteensä kahdeksan eri pikarahtilähetystä, jotka sisälsivät yhteensä noin 50 kiloa marihuanaa. Tästä 43 kiloa on päätynyt levitykseen. Määrän katukauppa-arvo on ollut arviolta 870 000 euroa.

Lähetykset oli pakattu niin samalla tavalla, että Tulli epäilee huumeiden maahantuonnin olleen suunnitelmallista ja tekijöiden samoja.

Huumeet oli lähetetty yksityishenkilöiden osoitteisiin Suomessa.

Esitutkinnan aikana on Tullin mukaan ollut kiinniotettuna ja tutkintavankeudessa kuusi noin 30–40-vuotiasta Suomen kansalaista.

Toinen samankaltainen törkeiden huumausainerikosten sarja on jo päätynyt syyteharkintaan.

Siinä Espanjasta lähetettiin Suomeen marraskuun 2019 ja maaliskuun 2020 välillä kaikkiaan yhteensä noin 157 kiloa marihuanaa 18 pikarahtilähetyksessä. Siitä levitykseen päätyi Tullin mukaan noin 130 kiloa. Katukauppa-arvoksi on arvioitu yli 2,3 miljoonaa euroa.

Tulli takavarikoi esitutkinnan aikana käteistä rahaa noin 75 000 euroa. Käteisen epäillään olevan peräisin huumausainekaupasta.

Rikoksista epäillyt käyttivät huumelähetyksissä sekä omia että tapaukseen liittymättömien ihmisten nimiä ja henkilötietoja. Osa lähetyksistä osoitettiin Airbnb-sivuston kautta vuokrattavina olleisiin asuntoihin.

Tästä rikoskokonaisuudesta on epäiltynä kaksi tanskalaista 90-luvulla syntynyttä ihmistä. He olivat matkustaneet Suomeen vastaanottamaan huumausainelähetyksiä ainakin Lahdessa, Kotkassa ja Vastilassa.