Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Remu Aaltonen kohtaa veljensä tappajan radiossa – "Jos juo pirun kusta eli viinaa, voi alkaa tapahtua ihan mitä vaan"

Muusikko Henry "Remu" Aaltonen tapaa Radio Dein Ex-Criminals-ohjelmassa Lauri "Late" Johanssonin, joka on tunnustanut tappaneensa Aaltosen veljen Jari Aaltosen. Johansson vapautui kesäkuun alussa vankilasta 18 vuoden vankeusajan jälkeen, kun hänen viimeinen koevapausjaksonsa päättyi.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Aaltonen tapaa veljensä tappajan. Johansson kertoo ohjelmassa Aaltosen käyneen katsomassa häntä vankilassa lukuisia kertoja.

– Mutsi sanoo aina, että olen liian lälly. Ei saisi olla liian kiltti, mutta eihän vanha koira opi enää istumaan. Ajattelen, että pitkässä juoksussa kaikki tulee kuitenkin takaisin jossain vaiheessa, toteaa Aaltonen Ex-Criminals-ohjelman tiedotteessa.

Aaltonen kertoo Radio Deissä myös siitä, miten itse joutui vankilaan ensimmäistä kertaa vain 16-vuotiaana. Aaltonen tapasi Johanssonin ensimmäistä kertaa juuri istuessaan tuota tuomiotaan Sörnäisten vankilassa.

Radiossa Aaltonen suhtautuu armollisesti veljensä surmanneeseen Johanssoniin.

– Jos juo pirun kusta eli viinaa, voi alkaa tapahtua ihan mitä vaan. Vanhoilla kavereilla on yhtäkkiä veitset kädessä ja ne alkavat leikkiä merirosvoja – tappelemaan keskenään, Aaltonen sanoo ohjelmassa tiedotteen mukaan.

Aaltonen arvioi ohjelmassa, että bändikavereiden runsas alkoholinkäyttö myös käänsi Hurriganesin uran laskusuhdanteeseen.

– En syytä Cisseä dokaamisesta, koska se on geeneissä. Niitä ei voi muuttaa. Ymmärsin sen, koska Cissen isä oli alkoholisti, joka eli parantolassa.

Hurriganes-rumpali avaa Ex-Criminals-ohjelmassa käsityksiään vankilaelämästä ja musiikista. Lisäksi hän avautuu suomalaisen yhteiskunnan nykytilasta.

– Kun alat kadulla tekemään gallupkyselyä, niin kukaan ei tiedä edes kymmentä käskyä. Sen takia tämä koko länsimainen kulttuuri on hukassa. Koko länsimainen kulttuuri on saatanan vallassa.

Ex-Criminals-ohjelmaa juontava Lauri Johansson tunnetaan Natural Born Killers -jengin entisenä johtajana. Hänet on tuomittu muun muassa kolmesta murhasta.

Ohjelma lähetetään tiistaina 23. kesäkuuta kello 22.05.