Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herttoniemen kuolonturman risteystä parannetaan – nämä toimet voidaan tehdä jo ennen isompaa katuremonttia

Herttoniemen onnettomuusherkkää risteystä aiotaan parantaa toimenpiteillä jo ennen isompien katutöiden aloittamista.

Linnanrakentajantien ja Laivalahdenkadun risteyksessä tapahtui toukokuussa liikenneonnettomuus, jossa menehtyi pyörällä ajanut nainen kuorma-autoilijan törmättyä häneen.

Poliisi tutkii onnettomuuden syitä. Lisäksi liikenneonnettomuuksien Helsingin tutkijalautakunta tutkii tapauksen.

Alueella on paljon auto- ja pyöräliikennettä. Läheisen työpaikka-alueen ja meneillään olevien rakentamishankkeiden vuoksi alueella kulkee bussien lisäksi myös muuta raskasta liikennettä.

Onnettomuuden jälkeen kaupungin liikennesuunnittelijat ovat arvioineet, millaisilla toimenpiteillä voitaisiin parantaa risteyksen liikenneturvallisuutta jo ennen isompien katutöiden aloittamista.

Linnanrakentajantien ja Laivalahdenkadun risteyksessä oleva pyörätien jatke maalataan punaisella maalilla, jotta se näkyisi selvemmin autoilijoille.

Risteyksen liikennevalojen toimintaa muutettiin jo kesäkuun alkupuolella niin, että jalankulkijoille ja pyöräilijöille on ennakkovihreä, eli he pääsevät liikkeelle ennen autoliikenteen vihreää. Muutoksella pyritään siihen, että jalankulkijat ja pyöräilijät ovat autoilijoille paremmin näkyvissä ennen kuin autoilijoiden sallitaan kääntyä suojatien yli.

Kaupunki selvittää, voisiko paikalle asentaa nykyisten liikennevalojen lisäksi vihreän nuolivalon. Sen jälkeen autoilijoiden kääntyminen olisi mahdollista nykyisen valon lisäksi nuolivalolla, jolloin väistettävää liikennettä ei ole.

Muutoksen tekeminen edellyttää muun liikenteen ryhmitysmuutoksia, joten sen toteutuminen varmistuu vasta tarkemman suunnittelun jälkeen kesän aikana.

Suurempia muutoksia risteykseen on tiedossa lähivuosina. Laivalahdenkadulle ja Linnanrakentajantielle tulee yksisuuntaiset pyörätiet ja muita liikenneturvallisuutta parantavia muutoksia tänä syksynä ja vuonna 2023 alkavissa remonteissa.

Herttoniemen keskustassa ja yritysalueella uudistetaan lähivuosina useita katuja. Katutyöt alkavat syksyllä ja ne etenevät vaiheittain.

Laivalahdenkadun eteläpäädyn lisäksi ensimmäisenä aletaan uudistaa Suunnittelijankatua Herttoniemen yritysalueella.

Suunnittelijankatu muutetaan kaksikaistaisesta nelikaistaiseksi kaduksi. Pyöräliikenne muuttuu yksisuuntaiseksi. Suunnittelijankadun uudistaminen parantaa yhteyksiä Itäväylän ja Laajasalon välillä ja sujuvoittaa osaltaan liikenneyhteyksiä kauppakeskus Hertsiin.

Linnanrakentajantien uudistuksesta laaditaan parhaillaan yleissuunnitelmaa. Sen luonnos valmistuu asukkaiden kommentoitavaksi syksyllä 2020.