Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona kolahti rajusti Helsingin hotelleihin – "Hinta on alimmillaan nyt kun kysyntää on vähän"

Majoitus: Omena Hotelsin toimitusjohtaja Kati Niemelä näkee jo valoa tunnelin päässä.

Hotellit avaavat pikkuhiljaa oviaan. Osa Sokotel Oy:n hotelleista on ollut auki koko koronakriisin ajan, kuten Original Sokos Hotelli Vaakuna. Osa taas meni kiinni maaliskuun puolen välin tienoilla.

Kesäkuun alussa Sokotelilta Helsingissä avautui Radisson Blu Seaside ja Original Sokos Hotelli Presidentti. Heinäkuun alussa avautuu Original Sokos Hotel Helsinki, Radisson Blu Royal ja Sokos Hotel Tripla.

Turistien kaikkoaminen on valtava isku Helsingin taloudelle – "Kansainvälinen matkailu ei vielä tänä vuonna merkittävästi ehdi elpyä"

– Muiden hotelliemme osalta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla arvioidaan vielä avaamisia, Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Härmälä kertoo.

Hän kertoo, että koronakevään aiheuttamat sulut ovat tehneet valtavat tappiot yhtiölle.

– Tästä pandemiasta johtuva tappio on niin suuri, että sen takaisinmaksamiseen menee useita vuosia. On erittäin harmillista, ettei valtionhallintomme ole vielä ryhtynyt turvaamaan suomalaista hotellitoimialaa ja alalla olevia työpaikkoja, kuten Norjassa ja Skandinaviassa yleisesti on toimittu, hän sanoo.

Lue ymös: Läpi talvisodan auki pysynyt hotelli Kämp ei anna periksi – Sokotelin toimitusjohtaja kuvaa kriisin rajuutta: "Vajaassa kahdessa viikossa toiminta laski lähes nollaan"

Kysynnän romahtaminen on johtanut siihen, että hotellihuoneita saa nyt edullisesti.

– Meillä on erittäin hyviä tarjouksia tarjolla juuri nyt. Hinnoittelu seuraa aina kysyntää, joten nyt kun kysyntä on vähäistä, kannattaa ostaa hotelliöitä valmiiksi matkasuunnitelmia varten, Härmälä vinkkaa.

Myös Omena Hotelsin toimitusjohtaja Kati Niemelä sanoo, että hinnat ovat nyt alhaisimmillaan.

– Kevään aikana varausikkunat ovat lyhentyneet, huoneita varataan enenevissä määrin viime tingassa, Niemelä sanoo.

Jonkun verran varauksia on tehty kesälle, mutta Niemelän mukaan ollaan vielä kaukana normaalitilanteesta.

– Kyllä se pääkaupunkiseudulla näkyy, että ulkomaalaisia ei ole. Muissa kaupungeissa se ei näy niinkään, mutta Helsingissä kyllä.

Omena Hotels odotti kiinnostuneena Linnanmäen linjauksia, jotta lapsiperheetkin kiinnostuisivat lähtemään Helsinkiin.

Omena-hotellit ovat pysyneet auki koko ajan. Omena Hotelssissa tehdään töitä pienellä asiantuntijaporukalla, joten ketään ei tarvinnut lomauttaa – päin vastoin kaikilla on ollut kädet täynnä töitä.

Sokotel Oy:ssä sen sijaan jouduttiin tekemään mittavia lomautustoimia.

– Meillä oli toiminta täysin pysähdyksissä ja hotellit pääsääntöisesti suljettuina. Valitettavasti olemme joutuneet toteuttamaan isoja ja pitkiä lomautuksia, Jarkko Härmälä kertoo.

Hän kertoo, että kysyntä on palautumassa hiljalleen ja varauksissa näkyy pieniä elpymisen merkkejä.

– Asiakkaat ovat nyt pääsääntöisesti suomalaisia matkailijoita. Lentoyhtiöt eivät vielä lennä kuin vain murto-osan kapasiteetista. Suomalaiset liikkuvat autoilla ja tulevat lähilomille, Härmälä sanoo.

– Meillä on nyt täysi fokus turvalliseen majoitukseen ja turvallisen hotellielämyksen varmistamiseen, hän jatkaa.

Lue myös: Taas uusi hotelli Helsinkiin – "Ainutlaatuinen hanke"

Lue myös: Itäkeskuksesta puuttuu yhä hotelli – hostellitasoista majoitusta löytyy hieman yllätävältäkin taholta