Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Microsoft-huijari onnistui varastamaan yli 30 000 euroa – etäyhteydellä kiinni uhrin tietokoneeseen

Helsingin poliisi on vastaanottanut useita rikosilmoituksia Microsoft-huijauksista. Kahdessa uudessa tapauksessa rikoshyöty on yli 30 000 euroa asianomistajaa kohden.

Huijarit soittavat useista eri numeroista ja puhuvat yleensä englantia. He esiintyvät teknisenä tukena ja saavat asianomistajan asentamaan etäyhteysohjelman tietokoneelle. Sen jälkeen huijarit pyytävät asianomistajaa kirjautumaan sähköpostiin, tai pankkiin ja sitä kautta pääsevät näihin käsiksi.

Huijarit saattavat myös pyytää ajokorttikuvaa ja tällä avataan tili bitcoin-välittäjälle, jonne varoja siirretään. Huijarit pyytävät usein myös luottokortin kaikki tiedot ja kortti tai kortit käytetään tyhjäksi.

‒ Jos saat teknistä tukea esittävän huijaussoiton, niin lopeta puhelu. Omia pankkitietoja tai muita henkilötietoja ei teknisen tuen esittäjälle tule missään tapauksessa antaa. Eikä missään nimessä pidä asentaa ohjelmia tai hyväksyä etäyhteyttä tietokoneelle, neuvoo tiedotteessa rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta.

Pelkästä huijaussoiton vastaanottamisesta tai siihen vastaamisesta ei tarvitse tehdä rikosilmoitusta, vaan ilmoittaa asiasta Nettivinkin kautta.