Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin antama asiointiapu vanhuksille päättyy – yli 57 000 puhelua soitettiin

Maaliskuun lopussa käynnistetty Helsinki-apu on antanut ikääntyneille kaupunkilaisille asiointiapua kauppaan ja apteekkiin, ja tämä jatkuu vielä kesäkuun.

Heinäkuusta alkaen tarjotaan keskustelutukea ja ohjausta puhelimitse muihin palveluihin. Tämä jatkuu elokuun loppuun asti.

Palvelun tarve on viime viikkoina vähentynyt selvästi, kun ikääntyneiden liikkumista ja asiointia rajoittavia valtioneuvoston suosituksia toukokuussa lievennettiin.

Helsinki-apu on Helsingin kaupungin ja seurakuntien yhdessä toteuttama palvelu, joka on tarjonnut yli 70-vuotiaille kaupunkilaisille koronatilanteessa keskustelutukea sekä asiointiapua kauppaan ja apteekkiin.

Reilun kahden kuukauden aikana Helsinki-avun palveluun on kertynyt kaikkiaan yli 57 000 soitettua tai vastattua puhelua.

Palvelu on tavoittanut yhteensä noin 27 000 yli 70-vuotiasta helsinkiläistä, joista yli 80-vuotiaiden, soiton saaneiden osuus on 15 500.

– Kaupunki on avautunut ja kesä tullut. Myös ikäihmiset liikkuvat ja asioivat kotinsa ulkopuolella ymmärrettävästi yhä enemmän, pitkän odotuksen jälkeen. Koronatilanne ei ole kuitenkaan ohi, ja ikäihmiset ovat yhä riskiryhmää. Vaikka asiointiapu kauppaan ja apteekkiin päättyy kesäkuussa, Helsinki-avun puhelinpalvelu turvaa koko kesän yli sen, ettei kukaan jää vaille tarvitsemaansa apua. Olemme myös valmiita laajentamaan palvelua uudelleen, jos koronaepidemia sitä vaatii, toteaa Helsinki-avun projektipäällikkö Tomi Lempiäinen.

Helsinki-avun puhelin 09 310 10020 on avoinna elokuun loppuun asti arkisin kello 9–16. Heinäkuusta lähtien asiakkaat ohjataan kaupungin ja seurakunnan tarjoamiin muihin palveluihin, kuten Seniori-infoon, sekä kaupallisten toimijoiden asiointipalveluiden piiriin.