Onko tässä Helsingin surkein metroasema: "Yleisilme ankea, pinnat likaiset ja katos vuotaa" – Remontti maksaa 7 500 000 euroa

Mellunmäen metroaseman laiturikatoksen ja metrolaiturin kuntoa aiotaan kohentaa ensi vuonna mittavalla peruskorjauksella.

Tehdyn selvityksen mukaan lähes kaikki metroaseman laiturikatoksen ja tunnelin rakenteet ja varusteet ovat epäsiistejä ja kuluneita.

Aseman rakenteet ovat pääosin alkuperäisessä asussaan ja alueen asukkaat ovat ehdottaneet useaan kertaan niiden kohentamista.

Selvitys on osoittanut, että laiturialueen yleisilme on ankea kuluneiden ja likaisten pintojen sekä vähäisen luonnonvalon takia.

Laiturikatos vuotaa laiturialueelle useista kohdista. Erityisesti talvisin katoksen vuotokohdat aiheuttavat laiturialueelle turvallisuusriskin vuotovesien jäätymisen takia.

Hanke on syytä toteuttaa heti, koska laiturikatos on huonossa kunnossa ja korjaamisen viivästäminen johtaisi huomattavasti kalliimpiin korjaustöihin.

Kuva: Koivusaaren metroaseman halkeamille löytyi 3 syytä – "En halua olla jälkiviisas"

Töiden on arvioitu kestävän 10 kuukautta. Metroaseman laiturikatos saa uuden vesikatteen. Katoksen katolle rakennetaan kattoikkunat.

Julkisivun teräsrakenteet, tuuliseinät, tuuliseinien lasipinnat uusitaan. Laituritason tunneliosuuden betoniseinät ja kattopalkit puhdistetaan.

Korjaushankkeen hinnaksi on arvioitu hieman vajaat 7,5 miljoonaa euroa. Hanke oli esillä kaupunginhallituksessa maanantaina.

Asematunnelin imago voisi parantua myönteisen ajanvieton lisäämisellä – Selvitys: maanalaisen Helsingin laajentamisessa ensisijaista on laatutason nosto

Metroaseman kupeessa kaivetaan – liityntäparkkipaikat näkee jatkossa reaaliajassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut