Lisää valoa, esteettömyyttä ja pyöräparkkeja – Opiskelijat ideoivat viihtyisämpää kävely-ympäristöä Malminkartanoon

Arkkitehdit ovat suunnitelleet Malminkartanoon vision, joka tähtää viihtyisämpään ja turvallisempaan keskustaan. Arkistokuva. Uusi Kaupunki
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Helsingin yliopiston maantieteen opiskelijat ideoivat viihtyisämpää kävely-ympäristöä Malminkartanoon. Ideat olivat arkkitehti Linda Wiksten mukaan pääpiirteittäin toteuttamiskelpoisia. Wiksten arvioi opiskelijoiden töitä.

Opiskelijat ehdottivat ekologisia valaistusratkaisuja, valotaideteoksia ja varustelun lisäystä. Lisäksi pitäisi kiinnittää huomiota esteettömään liikkumiseen – turvalliset ja helppokulkuiset reitit asemalle.

Pyörille olisi saatava tilava ja toimiva pyöräparkki sekä selkeät pyöräilyreitit.

Opiskelijat olivat hyvin tunnistaneet alueen ominaispiirteet ja löytäneet erilaisia keskeisiä teemoja kaupunkitilojen parantamiseen. Erityisen hienoa työssä oli Wikstenin mukaan keinovalikoiman monipuolisuus.

Malminkartanoon on suunnitteilla paljon uutta asumista ja samalla merkittäviä muutoksia viihtyisyyden parantamiseksi ja palvelujen kehittämiseksi.

Lue myös: Kallion läpi pyöräbaana ja myönteistä pöhinää Malminkartanoon – Arkkitehti: Kivijalkaliiketilat itsessään eivät tuo palveluita, tarvitaan myös asukkaita

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut